Elnöki ügy: A La Liga elnöke üzent a Florentino Péreznek

Sosem lesz egyetértés.


A Real Madrid elnökének a minapi közgyűlésen tett kijelentései előre láthatóan nem találtak jó fogadtatásra a La Liga elnökénél.

Folytatódik a nyílt háború Javier Tebas és Florentino Pérez között. Vasárnap, Pereznek a klub közgyűlésén elhangzott beszéde után újabb "csapásváltásra" került sor.

„A Bajnokok Ligája, az Európa Liga és az öt nagy európai bajnokság szezononkénti audiovizuális jogdíjbevételét a történelem során először meghaladta egyetlen észak-amerikai verseny, az NFL éves audiovizuális bevétele" - figyelmeztetett Florentino.

A madridi elnök egy tenisz-hasonlattal is alátámasztotta Szuperliga-projektjét:

„Nadal és Djokovic 59-szer játszott egymással, unalmas volt? Pedig a Real Madrid és a Liverpool 67 év alatt mindössze 9 alkalommal találkozott egymással, akkor mi értelme megfosztani a szurkolókat ezektől a meccsektől? Ha a labdarúgás szabályait más sportágakra is kivetítenénk, akkor az évek során mindössze háromszor láthattuk volna Nadalt és Federert.”

Nem kellett sokáig várni, hogy a LaLiga elnöke, Javier Tebas reagáljon a Twitteren:

„Összekeveri az almát és a körtét, amikor más kultúrákat (NFL) és más sportágakat (Federer/Nadal) hasonlít össze" - állt Tebas tweetjében.

A LaLiga elnöke üzenetében hozzátette: „Az adatokról és a piacról szóló elemzése kocsmai beszéd. Florentino Pérez, ne védj meg minket!" - írta Javier Tebas, amivel Pérez kijelentésére utalt, miszerint „a Real Madridnak kötelessége megvédeni a labdarúgást a szurkolók százmilliói előtt".

Borítókép és fotók: Oscar J. Barroso/Europa Press a Getty Images

Videók