Elfogatóparancs a „csókbotrányba” keveredett Rubiales ellen, aki elhagyta az országot

Vélhetően a Dominikai Köztársaságban próbálja megúszni a letartóztatást.


 Az ügyészség elfogatóparancsot adott ki Luis Rubiales ellen az Spanyol Labdarúgó Szövetséggel kapcsolatos állítólagos szabálytalanságok miatt.

A szövetség korábbi elnöke jelenleg Spanyolországon kívül, a Dominikai Köztársaságban tartózkodik. Ennek az országnak nincs kiadatási egyezménye Spanyolországgal.

Az ügyészség bízik abban, hogy a volt RFEF-elnök önként visszatér Spanyolországba.

A nyomozáshoz közel álló források feltételezik, hogy Luis Rubialest már a mai nap során le akarták csukni, de mivel külföldön tartózkodik, így nem sikerült.

A Spanyol Labdarúgó Szövetségnek a 2022 júniusától Szaúd-Arábiában rendezendő Spanyol Szuperkupa megrendezésére vonatkozó szerződését a 4. számú Majadahondai Bíróság 2022 júniusa óta vizsgálja, és csütörtökön elrendelte a szervezet székhelyének átkutatását és hét személy letartóztatását. Ezek az akciók és más, például a sevillai La Cartuja stadionban, valamint granadai és torroxi (Málaga) otthonokban végrehajtott akciók az elmúlt öt évben elkövetett, üzleti korrupcióval, tisztességtelen ügyintézéssel és pénzmosással összefüggő állítólagos bűncselekmények miatt történtek.

Az egyik házkutatást Rubiales granadai magánlakásában tartották.

A volt elnök eddig nem nyilatkozott közvetlenül, Isabel Rábago újságíró, a Telecinco "Vamos a ver" című műsorának kommentátora azonban beszámolt egy beszélgetésről, amelyet Rubiales-szel folytatott, miután megtudta, mi történt:

"Teljesen meglepett mindez. Hónapok óta dolgozom itt a Dominikai Köztársaságban. Több mint egy hónapja vagyok itt. Sőt, a családom is el akart jönni, hogy velem töltse a húsvétot".

Rábago állítása szerint Rubiales nem azért hagyta el Spanyolországot, hogy elkerülje az igazságszolgáltatást.

"Nem azért ment el, hogy bármilyen rendőri vagy bírósági intézkedés elől kitérjen. Egy hónapja folyamatosan a Dominikai Köztársaságban tartózkodik, ott dolgozik" - tette hozzá.

Fotó: Getty Images

Videók