Egy csapatnyi játékos készül utolsó Barcában játszott meccsére

Szinte csak az a kérdés, győzelemmel köszönnek-e el.


Ha játszanak, ha nem, a szombat esti spanyol Király Kupa döntő a Valencia ellen lehet az utolsó meccs Barcelona színekben a következő kilenc játékosnak. A lista a lehetséges távozókról a következő: Cillessen, Murillo, Vermaelen, Umtiti, Rafinha, Rakitic, Malcom, Coutinho és Boateng, mégha néhányan valószínűbbnek is tűnnek, mint mások.

Cillessen

A holland hálóőr nagy valószínűséggel a kezdőben lesz a döntőben, de már megmondta a Barcának, hogy nyáron távozik. Többet akar játszani, és ez nem lehetséges, amíg Marc-Andre ter Stegen a klubnál van. A Benfica a legvalószínűbb következő állomás helye és a katalánok 25 milliót keresnének az értékesítésével. A Valencia ellen három év briliáns tartalék játék után mond búcsút örökre. 

Murillo
 
Szinte elképzelhetetlen, hogy a kolumbiai a pályán köszönhessen el a rajongóktól a hétvégén saját csapata a Valencia ellen. Kölcsönbe érkezett a döntőbeli ellenféltől, de az egyetlen kérdése a Barca szurkolóknak vele kapcsolatban: őt miért igazolták le januárban?
 
Vermaelen
 
Thomas szerződése lejár, és nem hosszabbít. Legutóbb a Celta Vigo ellen játszott, amikor már a bajnoki cím biztos volt, most pedig elhagyja a Camp Nout, ahol a sérülések nem segítették. Ennek ellenére voltak jó pillanatai. Tavaly például volt két hónapja, amikor folyamatosan játszhatott, és nem is tette rosszul.
 
Umtiti
 
A francia elvesztette pozícióját honfitársa, Lenglet-val szemben, és De Ligt lehetséges érkezése kinyitja előtte a kapukat. Igaz, kijelentette maradni akar a csapatnál, a Barca kész meghallgatni érte az ajánlatokat, mióta egy éve térdproblémákkal szenved. 

Rafinha
 
A középpályás ismét sérülésektől szenvedett, és a nyáron távozhat akár eladva, akár kölcsönbe. Több éves bizonytalanság után ez lehet az a nyár, amin a Rafina-Barcelona kapcsolat végleg megszakad. 
 
Rakitic
 
Nem úgy tűnik, hogy a horvát elhagyná a Barcát, főleg, ha Valverde követeli, hogy maradjon. Azonban kizárva sincs a lehetősége, tekintve, hogy a klub érte is meghallgatna néhány ajánlatot. És nem kevés érdeklődő van a középpályás után.
 
Malcom
 
Első szezonja a Barcánál több mélypontot is hozott, igaz csúcspontjai is voltak. A brazil jó tartalék játékos volt időnként, de nagyon keveset használt. A játékos sikeres akar lenni a Camp Nouban, de a kevés lehetőség, amit kap, probléma. Egy átigazolás ismét rendszeres játéklehetőséghez juttathatja. 
 
Coutinho
 
A legdrágább igazolás a csapat történetében már fél lábbal el is távozott. A teljesítménye nem volt elég jó, és a rajongókkal sem találta meg az összhangot. A korai jó kezdet után komolyan visszaesett a formája, és a csapat már azt nézi, hogyan szerezhetne vissza minél többet a befektetéséből. Az eladása elkerülhetetlennek tűnik. 
 
Boateng
 
Senki nem érti az ő kölcsön vételét. Bármiféle különösebb szerep nélkül hagyja el Barcelonát a nyáron, és tér vissza a Sassuolohoz. Összesen 303 percet töltött a pályán Barca mezben, éppen csak többet, mint három meccs.
 
Fotó forrása: Quality Sport Images/Getty Images

 

Videók