Dovbik vagy Sorloth. Kié lesz a Pichichi-trófea

A Girona lemészárolta a már biztos kieső Granadát a Montiviliben.


A katalán csapat 7-0-val küldte a másodosztályba a vendégeket, akiknek semmi nem jött össze a szezonzárón.

A Girona harmadik helye már biztos volt a záróforduló előtt, a szurkolóktól való szép búcsú mellett egyetlen cél lebegett az együttes szeme előtt, hogy Artem Dovbikból gólkirályt csináljon.

A Villarreal támadója, Alexander Sorloth 23 góllal állt az élen a pénteki mérkőzés előtt, Dovbik 21 egységgel az ezüstérmes helyen állt a Pichichi-trófeáért folytatott harcban.

Jól kezdett a Girona, már az első félidőben a Grandára erőltették akaratukat Michel-fiai. A 30. percben góllá érett a fölény, előbb Viktor Cihankov ívelt gyönyörűen Eric Garcia fejére, majd a 33. minutumban az izraeli-ukrán maga talált a kapuba, így három perc alatt eldőlt a mérkőzés.

A félidő előtt ordító helyzetet hagyott ki a vendég csapat, amit azonnal megbüntetett a katalán együttes. Portut buktatták a 16-oson belül, a labda mögé, pedig ki más, mint Artem Dovbik állt, az ukrán támadó pedig nem hibázott.

A második játékrész elején Cihankov ismét betalált, amivel már 4-0-ra alakította az eredményt.

A 61.percben tovább romlott a Granada helyzete, a Manchester Unitedből kölcsönben itt futballozó Facundo Pellistrit kiállította a játékvezető.

Az ukrán támadó előtt esély nyílt, hogy a tíz emberre fogyatkozó vendégek ellen tovább növelje góljai számát, és utolérje Sorlothot.

A 75. percben Stuani remekül tálalt Dovbik elé, aki higgadtan eltette a kifutó kapus mellett a labdát a hosszúba, ezzel pedig befogta a norvég támadót a góllövőlista élén, és több gólpassza miatt meg is előzte.

Három percre rá az ukrán visszaadta a kölcsönt Stuaninak, amivel már 6-0 állt az eredményjelzőn, és újabb egységet toldott Sorloth ellőtt.

A 89. percben Savinhót buktatták a vendégek a büntetőterületen belül, a labda mögé ismét Dovbik állt, aki megszerezte mesterhármasát, amivel már gólelőnyben várja a Villarreal mérkőzését.

Sorlothék az Osasuna vendégei lesznek szombat délután 14:00-tól, a Girona támadója abban bízhat, hogy a hazaiak csendben tartják a norvégot, akinek valószínű, hogy a Real-ellenihez hasonló remeklésre lenne szüksége, ha előzni szeretne.

Mindkét támadó első Pichichi-trófeájára hajt.

Kié lesz a neves díj?

(Borítókép: X)

Videók