De Jong szidja a vezetőséget és a jövőjéről beszél a Barcánál!

Őszinte nyilatkozat.


Frenkie de Jong soha nem beszélt a nyári történtekről, amikor közel állt ahhoz, hogy elhagyja a Barcát.

A középályás most viszont a 'The European Lad'-nek adott interjújában egyértelművé tette, hogy a vezetőség volt az, aki a távozásra ösztökélte.

„Hibáztatom ezeket az embereket (azokat, akik ki akarták rúgni), de semmi közöm hozzájuk. Igen, számomra ők a Barca, mert ők vezetik a klubot” - jelentette ki határozottan a középpályás.

De Jong tovább ment, és elárulta, hogy nincs semmilyen kapcsolata a vezetőséggel: „Nem látom őket, amikor a klubnál vagyok a mindennapjaim során”.

A holland válogatott játékos mégis fel akarta menteni Xavit az egész nyáron tapasztalt történtek alól, amikor a Barca a Manchester Uniteddel tárgyalt.

„Igaz, hogy Xavi nyitva hagyta az ajtót a távozásom lehetősége előtt, mert soha nem mondta, hogy 'Frenkie marad'. De nem hibáztatom Xavit. Soha nem volt olyan érzésem, hogy Xavi ellenem lenne, és azt hiszem, nehéz volt neki minderről beszélni."

Végül De Jong figyelmeztetést intézett a jövője miatt aggódókhoz: "Nagyon boldog vagyok a Barcelonánál. Amikor játszom, nagyszerű, és az élet itt tökéletes. El tudom képzelni magam a Barcánál, személy szerint még nyolc-tíz évig látom magam itt.”

Borítókép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Videók