De Gea romokban, a Real 10 millióval vigasztalja

A Real Madridnak 10 millió eurójába kerül a De Gea-malőr, vagyis hogy kifutott az időből a spanyol Man. United-sztárkapus leigazolásának ügyében hétfőn. Ekkora összeggel kell kárpótolnia a játékost egy korábbi megegyezés alapján - sajtóbeszámolók szerint.


De Gea barátnője madridi lakásán várta a zárónap fejleményeit, és érthető módon rendkívül megviselték a történtek. Nem jött össze az "álomigazolás", vissza kell térnie Manchesterbe, ahol tárt karokkal fogadják majd  - az MU keddi közleménye szerint.

A futballista nem hosszabbított korábban a Uniteddel, pedig ebben az esetben még annál is többet kereshetett volna, mint amennyit a Madrid fizetett volna neki. Arra számított ugyanis, hogy már idén végbemegy átigazolása, amely azonban az utolsó pillanatban meghiúsult - a Real szerint az MU, az MU szerint a Real hibájából.

Így viszont a helyzet az, hogy továbbra is kevéssé előnyös, 2011-ben aláírt kontraktusa marad érvényben Manchesterben, ráadásul távozási szándéka miatt viszonya meglehetősen ellentmondásossá vált Louis van Gaallal, a csapat menedzserével.

Ez az eshetőség is szerepelt a madridiak és De Gea közös forgatókönyvében, hiszen a United egész nyáron kötötte az Ebet a karóhoz, és nehezen vállalható feltételeket szabott a hálóőr elengedése kapcsán.

De Gea ezért korábban abban egyezett meg a Reallal (amely legkésőbb 2016 nyarán, vagyis jelenlegi szerződése lejártakor minden bizonnyal leigazolja), hogy 10 millió eurós bánatpénz jár neki, ha a huzavona végén mégis maradnia kell az angol csapat kötelékében.

Videók