„Csatornapatkány és hormonális törpe” - kiszivárogtak a Barcelona-főnök Messiről szóló sértései

Egyre komolyabb üzenetek szivárognak ki.


A Barcelona vitathatatlanul valaha volt legnagyobb játékosa volt pályafutása túlnyomó részében, olyan sikereket ért el, amelyekről korábban csak álmodni lehetett a klubnál, mégis voltak, akik nem értékelték a játékát. Sőt, egyes illetékesek azon a véleményen voltak, hogy megérdemelte, hogy csatornapatkánynak nevezzék.

Miközben a katalán rendőrség, a Mossos nyomoz a Barcagate-botrány ügyében, különböző részletek kerülnek napvilágra a korábbi elnök, Josep Maria Bartomeu, a korábbi vezérigazgató, Oscar Grau és a korábbi jogi főnök, Roman Gomez Ponti közötti belső kommunikációból.

Az El Periodico (amelyet a Sport közöl) nyilvánosságra hozott néhányat ezekből az üzenetekből, amelyekben a Barcelona különböző ikonikus alakjait sértegették. Gomez Ponti volt a legrosszabb elkövető, ezt az üzenetet Bartomeunak küldte Messiről.

„Barto, tényleg, nem lehetsz ilyen jó ember ezzel a csatornapatkánnyal. A klub mindent megadott neki, ő pedig annak szentelte az életét, hogy diktatúrát vezessen be a csak neki szóló aláírások, átigazolások, hosszabbítások, patrosok (szponzorok) stb. terén. Soha nem fogom tudni megtenni, de Pinto, Suarez és Jordi Alba hosszabbítása, vagy Fati (Rodrigo Messi, ügynök?) hosszabbítási jutalékát hozzá kellene adni a szerződésének számaihoz? És mindenekelőtt a zsarolás és a bunkóság, amit a klub és mi, akik dolgozunk, elszenvedtünk ettől a hormonális törpétől, aki a Barcának köszönheti az életét... áh! De amikor a dolgok rosszul mennek, akkor megkapod a mitikus WhatsApp üzenetet: "Elnök úr, csökkentsd a többiek fizetését, de Luishoz és hozzám ne nyúlj!".

Bartomeu megóvta Messi szerződését, kiemelve, hogy a Barcelona teljes költségvetésének 15%-áért ő felel. Bár a járvány kitörése után már kevésbé volt szimpatikus.

„Sokszor hallgattunk Leóra, nem mindig, de sokszor, és ez a szerződés járvány nélkül is teljesen elfogadható volt. Korrekt volt, figyelembe véve mindent, amit ő generál.”

Még Sergio Busquets, a Barcelona aranygenerációjának vitathatatlanul legkevésbé támadhatatlan játékosa is kapott némi fanyalgást.

„Busquets azok közé a játékosok közé tartozik, akiknek nincs piaci értéke, és nem lehet őket leigazolni.”

Eközben Gerard Piqué sokkal ellentmondásosabb figura, de a búcsúmeccse így is a szezon legnagyobb nézőszámát vonzotta a Camp Nouban. Miután a Barcelona 8-2-re kikapott a Bayern Münchentől, Piqué vezetőváltást követelt a klubnál, ami a következő üzenetet váltotta ki Gomezből.

„Kevés lelkiismeret-furdalás kell, hogy ilyet tegyen ez a hatalmas kurafi.”

Borítókép: Sportinfoto/DeFodi Images a Getty Images

Videók