Bombagól, bakik, balhé – Az Atletico nyerte a városi rangadót

Fordulatosan alakult a hat gólt hozó, feszült hangulatú kupatalálkozó.


Visszavágni szuperkupa-meccsért! – alighanem ez a cél motiválta az Atletico Madridot, Diego Simeone együttese nemrég ugyanis kikapott riválisától, de ősszel, a bajnokságban egyszer már legyőzték a királyi gárdát.

Griezmann és Morata az egyik, Vinícius Jr. és Rodrygo a másik oldalon, már ez a négy név remek meccset ígért, nem is kellett csalódni.

Oblak-parádéja volt az első látványosabb esemény, a szlovén kapus két bravúrt is bemutatott:

 

 

A 39. percben a hazaiak szereztek vezetést, Rüdiger egy beadást követően pont Lino elé fejelt, aki élt is az adódó lehetőséggel:

 

A félidő végén egyenlítettek a vendégek. Modric távoli szabadrúgását követően Oblak jött ki ügyetlenül, ráadásul szerencsétlenül is ért a labdához, ami a kapuban kötött ki:

 

Az 56. percben visszaszerezték az előnyt Moratáék, Rüdiger és Lunyin nem értették meg egymást, a hórihorgas csatár pedig nevető harmadikként talált be:

 

Húsz perccel később Rodrygo egalizálhatott volna, ám lövését követően megpattant a labda egy a hazai futballistán, majd a lécen:

 

Nehezen viselték a látottakat a vendégek, tapsolásért és „dumálásért” kapták a sárgalapokat. A csereként beálló Joselu két percet töltött a pályán, amikor betalált, ezzel 2-2 állt az eredményjelzőn.

 

A 100. percben az Atletico-legenda Griezmann szólózott, majd éles szögből hatalmas gólt vágott a királyiak kapujába:

 

Az extra játékidő második felében Bellingham egalizálhatott volna, ám kimaradt a nagy helyzet:

 

Sőt, a végén Depay passzát követően Riquelme zárta le a mérkőzést, 4-2-re nyert és továbbjutott az Atletico Madrid.

 

Borítókép: David S.Bustamante/Soccrates/Getty Images
 

Videók