Bilbao: Llorente bejelentette, elhagyja a csapatot, olasz és angol együttesek jöhetnek szóba

Fernando Llorente tegnap sajtótájékoztatón jelentette be, hogy biztosan elhagyja az Athletic Bilbao csapatát. A lehetséges úti célok között szerepel Olaszország és Anglia.


Llorente a médiaeseményen őszintén beszélt a váltás okairól: "Legyen világos mindenki számára, hogy ez nem egy gazdasági szempont alapján meghozott döntés. Fantasztikus ajánlatot kaptam a klubtól, de másként képzelem el a jövőmet."

A támadó elismerte, hogy már augusztusban eldöntötte, hogy távozni szeretne: "Korábban döntöttem így? Igen! Augusztus 2-án, amikor a Slaven Koprinvica ellen játszottunk Európa Liga mérkőzést. Akkor úgy láttam a csapaton, hogy nekem itt nem lesz maradásom. Évekig kiemelkedő szinten futballoztam. Nyertem Eb-t, vb-t, szeretném kipróbálni magam máshol is."

Llorentét az elmúlt hónapokban több klubbal is szóba hozták. A kérők között szerepel az olasz Juventus, az angol Manchester City és az Arsenal is. A 27 éves baszk támadó értékén alul válthat klubot, hiszen jövő év júniusában lejár a szerződése. A bizonytalan jelen a teljesítményére is rányomta a bélyegét: 17 meccsen 1 gólt lőtt.

További érdekes átigazolási hírek és pletykák.

Videók