Betelt a pohár a Real Madridnál, jogi útra léptek Vinicius miatt

A játékvezetővel kapcsolatban tett panaszt a spanyol listavezető.


4-2-re nyert az Osasuna vendégeként a Real Madrid a spanyol bajnokság legutóbbi fordulójában, azonban az öröm nem lehetett teljes a királyi gárdánál.

Éjfél körül a Real Madrid hivatalos profilján, az X-en (korábban Twitter) bejelentette, panaszt tett a Spanyol Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságánál Juan Martinez Munuer játékvezetővel szemben. A közlemény szerint a Real azt követően emelt panaszt, hogy a bíró „szándékos hanyagsággal” állította össze a jegyzőkönyvet az Osasuna ellen lejátszott mérkőzése után.

 

 

A Real azt rója fel a játékvezetőnek, hogy a mérkőzés utáni jelentésben nem tüntette fel az El Sadar lelátójáról Vinicius Juniornak címzett bekiabálásokat, annak ellenére, hogy a Real többi játékosa többször is figyelmeztette erre. A jelentés szerint Martinez Munuera „szándékosan és tudatosan” mulasztotta el a sértéseket és kiabálásokat, köztük a „Dögölj meg, Vinicius” rigmust.

A madridi klub rámutatott, hogy ezek a kiabálások rasszizmusból és gyűlöletből eredtek, akárcsak egyes korábbi mérkőzéseken elhangzottak, emiatt a legfőbb ügyészhez fordultak.

Borítókép: Getty Images

Videók