Benzema változtatott a játékán, miután Ronaldo eligazolt

A játékos maga ismerte el, hogy alakított a játékstílusán a portugál távozását követően.


 Cristiano Ronaldo és Karim Benzema remek párost alkottak a Real Madrid csatársorában, ám ekkoriban a rivaldafény a portugálon volt. Miután 2018-ban elhagyta Madridot, Benzemának egyedül kellett helytállnia.

A portugál 450 góljával a legeredményesebb madridistaként távozott, közvetlenül a negyedik BL-serlegének megszerzése után.

Míg Benzema a maga nemében remek csatárnak számított, ebben az időben rendre Ronaldo kiszolgálójaként tekintettek rá. Ezt a legjobban 2017/18-as szezonban láthattuk, amikor mindössze 12 találata volt a franciának.

A portugál távozását követően azonban Benzema előrelépett és úgy betöltötte a keletkezett űrt, hogy azzal a legnagyobb rajongóit is meglepte.

„Igaz, hogy jelenleg sokkal több gólt szerzek, de más volt a stílusom, amíg itt volt Cristiano. A gólpasszokban jeleskedtem akkoriban.”

"Segítettük egymást a pályán és azon kívül is. Viszont már akkor is tudtam, hogy többre vagyok képes, így amikor elment, elérkezettnek láttam az időt, hogy változtassak a játékomon és ambíciózusabb legyek. Úgy érzem, elég jól sikerült.”

Benzema pályafutása legjobb formájában futballozik jelenleg, ez azonban nem mondható el Ronaldóról, aki kétségbeesetten próbál eligazolni Manchesterből, egyelőre kevés sikerrel.

Fotó: Angel Martinez/Real Madrid via Getty Images

 

Videók