Benzema felhívta a Real Madrid elnökét

Szeretné megvitatni a jövőjét Florentino Pérezzel. - TOP5: Ezt is sokan olvasták a Sport365-ön.


Karim Benzema és Florentino Pérez a Real Madridnál való jövőjének körvonalazódásáról beszélt, amikor a francia támadó visszatért a 2022-es katari világbajnokság frusztráló élményeiről. A csatár a lehető leghamarabb és első személyben szerette volna közölni az elnökével, hogy lemondja a válogatottságot, és az a vágya, hogy mostantól csak a Real Madridra koncentráljon.

Benzema visszavonulása a válogatottól nyilvánvaló tény volt, ami már hivatalossá is vált, miután a francia válogatott vereséget szenvedett Argentína ellen a világbajnokság döntőjében. Benzema nézeteltérései a szövetségi kapitánnyal, Didier Deschamps-szal a katari edzőtáborozás során elszenvedett sérülése és az edző azon döntése miatt nőttek, hogy kitette őt anélkül, hogy megvárta volna a felépülését.

A 'Defensa Central' szerint, amikor a Real Madrid kapitánya úgy döntött, hogy lemondja a válogatottságot, az egyik első ember, aki megtudta a hírt, Florentino Pérez volt. Benzema felhívta a klub elnökét, elmagyarázza döntését és a jövőre vonatkozó terveit, valamint azt, hogy ezek hogyan befolyásolhatják a klubbal való kapcsolatát.

Benzema állítólag bevallotta Florentino Péreznek, hogy "az a nap, amikor elhagyom Madridot, jobban fog fájni nekem, mint a válogatottól való búcsú" - írja a már említett madridi honlap. Ez a mondat meggyőzte az elnököt, aki már most is Karim híve, hogy játékosa elkötelezett a csapat iránt, és megígérte neki a támogatását.

Benzemának, aki december 19-én töltötte be 35. életévét - éppen aznap, amikor a francia válogatottól való búcsúját jelentette be -, legalább 2024 júniusáig szóló szerződése van a Real Madriddal. Benzema szándéka, hogy pályafutása végéig a madridi klubnál maradjon.

Borítókép: Victor Carretero/Real Madrid a Getty Images

Videók