Bellingham: Hatalmas kiváltság, hogy a Real Madrid játékosa lehetek

Sok címet és sok gólt vár 2024-re az angol futballista, aki arról is beszélt, hogyan birkózik meg a nyomással.


2023 nyarán a Real Madrid leigazolta az angol válogatott Jude Bellinghamet. A középpályásért körülbelül százmillió eurót fizetett a spanyol együttes, de eddig nagyon úgy néz ki, hogy minden centet megért a futballista.

Bellingham egy dokumentumfilmben mesélt az új évre vonatkozó reményeiről: "2024-re sok címet kérek, sok gólt és azt, hogy segítsek a csapatnak nyerni. És élvezzem, hogy a Real Madrid játékosa lehetek. A Real Madridnál szerepelni egy bizonyos szintű minőséget és mentalitást igényel, és ezt a felelősséget viselni hatalmas kiváltságnak érzem. Minden nap, amikor jövök, igyekszem keményen dolgozni, hogy a legjobb legyek. Ha az ember a Real Madridhoz érkezik, az a cél, hogy mindent megnyerjen.”

Bellingham sosem volt olyan, aki megijedt volna a kihívásoktól, Zinedine Zidane korábbi 5-ös számú mezét örökölte. A nyomás elfogadásáról hozzátette: „Nagyon büszke vagyok arra, hogy ezzel az edzői stábbal, ilyen címer alatt dolgozhatok. Azt hiszem, mindez a 'kiváltság' szóval foglalható össze. Nem sok játékosnak adatik meg, hogy egy ilyen nagy klubnál játszhasson”.

A Real Madrid jelenleg téli szünetet tart, de január 3-án újra pályára lép, amikor a Mallorcát fogadja. Bellingham abban reménykedik, hogy a mérkőzésen főszerepet kaphat, mivel továbbra is vállproblémákkal küzd, ezt idővel műteni kell majd, de a futballista leghamarabb csak a nyári kontinenstorna után feküdne kés alá.

Borítókép: Getty Images

Videók