Bartomeu célba vette Joan Laportát

Az egykori elnök Messi távozása miatt bírálta a jelenlegi vezetőt.


Josep Maria Bartomeu barcelonai pályafutása szégyenteljes véget ért, ugyanakkor ez nem akadályozz meg abban, hogy kritizálja a jelenlegi elnököt, Joan Laportát.

Lionel Messi nyári távozása után, Bartomeu nem volt lenyűgözve Laporta munkájával kapcsolatban, ennek ellenére, hogy az argentin játékos épp az ő elnöksége idején akarta leginkább elhagyni a katalánokat.

„Elengedték Messit, és ez nekem rossz döntésnek tűnik" - mondta Bartomeu a sport.es-nek.

„A Messi nélküli játék megmutatta, hogy sok mindennek meg kell változnia. Elnökként nem akartam, hogy Messi távozzon, és mindent megtettem azért, hogy ez ne történhessen meg."

Bár Laporta munkáját bírálta Ronald Koemant védelmébe vette az egykori elnök.

„Felkészült” - mondta Bartomeu az edzőről.

„Türelmesnek kell lennie ahhoz, hogy csapatot építsen a világ legjobb játékosa nélkül. Úgy gondolom, hogy a csapatnak sok tehetsége van, különösen a fiatalok közül.”

Nemcsak az edzőt védte meg, hanem az előző vezetés tagjait is. Annak ellenére, hogy a klubnál kialakult pénzügyi helyzet miatt sokan az előző testületet hibáztatják, Bartomeu ragaszkodik ahhoz, hogy nem követtek el hibát.

„Nem félek. Az igazgatósági testületemből senki sem tette nyúlt a kasszába. Ezt nem lehet eltitkolni, ennyi hónap után már tudnánk róla. Semmi sem derült ki az ellenőrzés során.”

Forrás: marca.com

Borítókép: ANP Sport via Getty Images

Videók