„Azt hittem, Ronaldo a labdarúgás Istene, majd megláttam Messit”

Antonio Cassano őszinte véleménye.


A Real Madrid korábbi támadója, Antonio Cassano egy interjúban úgy fogalmazott, hogy Lionel Messi a legjobb játékos, akit valaha látott. Az olasz labdarúgó az argentin zsenit még Maradona és Ronaldo Nazario kettősnél is magasabb szintre helyezte.

Mindig óriási vita van arról, hogy ki a világ legjobb focistája. Ez a sztárok között sincs másképp, mindenkinek más a véleménye. A másik nehezítés, hogy nem egy korszakban játszottak, vagy éppen nem egy poszton, így még inkább nehezebb a klasszisokat egymáshoz hasonlítani. Összegezve, mindenkinek van egy név a fejében, aki szerinte a legjobb.


Fotó: RENARD eric/Corbis via Getty Images

Amikor a két argentin kiválóság, Messi és Maradona közti folyamatos összehasonlításról kérdezték, az olasz támadó elmondta az érvelését.

„Maradona olyat tett, amire 4-5 éven keresztül senki sem volt képes, de Messi ugyanezt csinálja csak 15 év távlatban. Messi 710 gólt szerzett 300 assziszt mellett. Ha ő a pályán van, akkor a csapata már 1-0-ra vezet. A Maradona rajongóknak el kell ismerniük, hogy van jobb is nála.”

Ezt követően elmesélt egy sztorit, milyen is volt Ronaldo Nazarióval a Santiago Bernabéuban. A brazil csatárt a félidőben a lecserélés veszélye fenyegette, ám a sarkára állt és ígéretet tett az edzőjének.

„1-0-s vesztésre álltunk hazai pályán. Az öltözőben az edző le akarta cserélni Ronnie-t és a helyére Van Nistelrooy-t szerette volna behozni. Ekkor megszólalt Ronaldo, aki csak annyit mondott: Mester, adjon még 15 percet, ha nem lövök két gólt lecserélhet. 15 perccel később az állás 2-1 volt. Mindkét gólt Ronaldo szerezte.” – A Marca mindeközben kiderítette, hogy nem történt ilyen, minderre csak Cassano emlékezett.


„Ha a futballban van Isten, akkor az Ronaldo. Aztán rájöttem, hogy Messi fölötte áll.”

Forrás: marca.com
Borítókép: Laurens Lindhout/Soccrates/Getty Images

Videók