Az utóbbi évek legnagyobb botránya - a Real Madrid nyomást gyakorol a játékvezetőkre

Szerintük ez a hibás bírói döntés csak háttérbe szorít egy másik korrupciós vizsgálatot.


A Real Madrid úgy véli, hogy Jesus Gil Manzano játékvezető döntése, miszerint lefújta a mérkőzést, mielőtt a labda elérte volna Jude Bellingham fejét, az utóbbi évek legnagyobb botránya, amely nyilvánvalóan háttérbe szorítja a Negreira-féle korrupciós vizsgálatot.

Ezt állítja a Marca, akik szerint a Real Madridnál belsőleg sem csillapodtak az indulatok az elmúlt 36 órában, úgy vélik, hogy a döntés visszaigazolja a játékvezetőkre gyakorolt nyomásgyakorlási stratégiájukat.

Bár tudják, hogy „semmi sem gyógyítja be a sebet", felháborodásukban azért felemelik a hangjukat az ellenük való elfogultnak vélt bánásmód miatt.

Céljuk, hogy a játékvezetői testületben jelentős változást kényszerítsenek ki, miután úgy érzik, hogy ez a pillanat be fog vonulni a történelembe.

Tekintettel arra, hogy a játékvezetői bizottság (CTA) eddig biztos volt Gil Manzano képességeiben, mint az egyik legjobb játékvezetőjükben, a Real Madrid úgy érzi, hogy ez a velük szembeni inkompetencia vagy igazságtalan bánásmód bizonyítéka. Az, hogy Gil Manzanót ejtették, vagy egy hétre „jegelik", nem fogja elfojtani a felháborodásukat.

Ez egy héttel azután történt, hogy a Sevilla hivatalos panaszt nyújtott be a Real Madrid TV ellen, amely heti rendszerességgel nyomást gyakorol a játékvezetőkre. Ez az idei szezonban következetesen jellemző volt, és más klubok haragját is kiváltotta már, de a habfehérek a Mestallában történteket további motivációnak és igazolásnak tekintik, hogy folytassák a hivatalos személyekre gyakorolt nyilvános nyomásgyakorlást.

A Valencia elleni szombat esti döntetlen úgy tűnik, hogy tovább szítja a nyilvános csatározás tüzét Spanyolország leghatalmasabb futballintézménye és a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) között.

Borítókép: realmadrid.com

Videók