„Az Osasuna szurkolói korrektek voltak” - Ancelotti megszólalt Vinicius kapcsán!

Carlo Ancelotti azt szeretné látni sztárjátékosától, Viniciustól, hogy tanulja meg sokkal jobban kezelni a külső nyomást annál, mint amit az Osasuna fölött aratott 4-2-es győzelem alkalmával mutatott.


A brazil játékos két remekbeszabott találattal oroszlánrészt vállalt a királyiak szombati győzelméből, ám az első félidőben kapott sárga lapja – sorozatban a negyedik ilyen figyelmeztetése, – az Athletic Bilbao elleni következő bajnoki kihagyását jelenti számára.

A találkozó utáni sajtótájékoztatón Carlo Ancelotti, a Real vezetőedzője is megszólalt Vinicius „kétarcúságának” témakörében:

Egy elképesztő játékosról beszélünk, aki minden mérkőzést képes egymaga eldönteni. Ma két gólt lőtt, de mindig azt érzem rajta, hogy soha nem vesz vissza, mindig többet és többet akar. Teljesen mindegy, hogy labdával, vagy anélkül, fantasztikus hatása van a játékra. Éppen ezek miatt kell sokkal jobban kezelnie a stadionokban uralkodó hangulatot, és a rá nehezedő, kívülről érkező nyomást. Ő az egyik legveszélyesebb játékosunk, teljesen természetes, hogy válogatott módon próbálják kizökkenteni az ellenfél szurkolói, füttyszóval, bekiabálásokkal, miközben a riválisaink játékosai folyamatosan keménykednek vele, az elsőtől az utolsó percig. Ma sem volt más a helyzet, ugyanakkor el kell ismernem, hogy sem az Osasuna-játékosok, sem az Osasuna szurkolóit nem érheti kritika, végig korrektül, a sportszerűség határain belül viselkedve ténykedtek!”

S hogy van-e konklúzió? „ Képesnek érzem arra, hogy ezen a területen is látványos fejlődést mutasson Vini, mert egy alázatos, komoly és intelligens srác!”

A szombati sikerrel a Real 10 pontra hizlalta előnyét a második helyezett Gironával, és 11 egységnyire a vasárnap este az Atlético Madrid vendégeként pályára lépő Barcelonával szemben.
 

Forrás: Real Madrid

(Fotó: Facebook/Real Madrid CF)

Videók