Az ok, amely miatt a Real nem írta alá a „Negreira-ügyről” szóló nyilatkozatot

A Barcelonán kívül csak ők nem adták a nevüket hozzá.


A Real Madrid nem volt hajlandó aláírni azt a nyilatkozatot, melyben a spanyol klubok a Barcelona körül kialakult helyzet alapos átvizsgálását kérték.

Néhány nappal ezelőtt nagyon megrázta a spanyol futballvilágot az a hír, amely szerint a Barcelona 2016 és 2018 között komoly összegeket fizetett a spanyol játékvezető, Jose Maria Enriquez Negreira cégének.
A jelenlegi listavezető ellen felhozott vádakat követően a spanyol első- és másodliga szinte összes klubja közös nyilatkozatot adott ki, amelyben az eset alapos kivizsgálását kérte. Az említett dokumentumot a Barcelonán kívül mindössze 1 csapat képviselői nem írták alá. Ez a klub nem más volt, mint a Real Madrid.

A Marca értesülései szerint a Királyi Gárdát szintén felháborították a történtek, de mivel a volt tagja a nyilatkozatot összeállító delegált bizottságnak, a nevük nem jelent meg a dokumentumon.

A lap kiemelte azt a tényt is, hogy a La Liga és a Real Madrid számos kérdésben ellentmondásban áll egymással, így a madridiak nem szívesen adják a nevüket olyan dologhoz, aminek köze van Javier Tebashoz.

Borítókép: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images

Videók