Az Atlético Madrid és a Real Madrid a pályán kívül is összecsap

„Ők fanatikusok, tudják, hogy ha nem mondanának ilyeneket, akkor gyorsan elveszítenék az állásukat.”


Bőven volt bukta a vasárnapi madridi derbin, amelyet a spanyol fővárosban az Atlético Madrid nyert. Mindkét csapat felháborodott a Civitas Metropolitanóban rendezett mérkőzésen több olyan játékvezetői döntésen, amely szerintük ellenük szólt.

Az Atlético Madridot Jude Bellingham Angel Correát ért szabálytalansága dühítette fel, amiért csak sárga lapot kapott, annak ellenére, hogy az argentin térdsérülést szenvedett az eset következtében. Eközben a Real Madrid TV úgy tűnt, hogy a mérkőzést követően arra utalt, hogy a bírók összeesküvést szőttek ellenük.

Az Atlético vezérigazgatója, Miguel Angel Gil Marin megelégelte, hogy a riválisok így próbálják kihasználni a játékvezetőket, és úgy véli, hogy a Real Madrid szándékosan teszi ezt, hogy bizonyos légkört teremtsen a játékvezetők számára.

„A Real Madrid meghamisítja a játékot. Elviselhetetlen légkört teremtenek a játékvezetők számára. Nevetségesek lennének azok az érvek, amelyekkel támadják a játékvezetőket, ha nem lenne valami ennyire komoly dologról szó, és ez közvetlenül befolyásolja a bajnokság alakulását.”

Gil Marin a kritikájában külön kitért a Real Madrid TV-re.

„Ők fanatikusok, tudják, hogy ha nem mondanának ilyeneket, akkor gyorsan elveszítenék az állásukat.”

Borítókép: Denis Doyle/Getty Images

Videók