Az Arsenalból erősítené meg védelmét a Barca

A katalánok élénken érdeklődnek Mustafi iránt.


A Barcelona érdeklődik az Arsenal középhátvédjé, Shkodran Mustafi iránt.

A gránátvörös-kékek védelme finoman szólva sem túl acélos. A védelem tengelyében Ronald Koeman csak Gerard Piquére, Clément Lengletre és Ronald Araújóra számíthat. A három középhátvéd nyilvánvalóan kevés, rádásul Piqué februárban már 34 éves lesz. Araújo pedig combizomsérülést szenvedett Torinóban a Juventus elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen. Más megoldás híján a holland középpályás Frenkie de Jong helyettesítette középső védőként. Még Ajax-játékos korában néha-néha játszott ezen a poszton, ezért is gondolhatott rá a vészhelyzetben Koeman. Azonban a Barcánál is tisztában vannak vele, hogy hosszú távon ez így nyilvánvalóan nem tartható. Éppen ezért már most azon dolgoznak a spanyol csapatnál, hogy a téli átigazolási időszakban megerősítsek a védelmet és igazoljanak egy új középső védőt.


(Kép: Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)

A spanyol Sport értesülései szerint az Arsenal német válogatott játékosa, Shkodran Mustafi is szerepel Koeman kívánság listáján. A Valencia korábbi védője visszautasította az Ágyúsok szerződéshosszabbítási ajánlatát, mivel szerződése lejártával szeretné elhagyni a londoni klubot. Mustafi kontraktusa jövő nyáran jár le.

A Barcelona kihasználhatja ezt a helyzetet, és januárban viszonylag olcsón szerződtetheti a német labdarúgót.


(Kép: David Price/Arsenal FC via Getty Images)

Mustafin kívül további két német válogatott védő iránt érdeklődik még élénken a spanyol csapat, ugyanis a Chelsea-t erősítő Antonio Rüdiger, és a Liverpool játékosa, Joel Matip is esélyes. Azonban utóbbitól szinte biztosan nem válna meg az angol bajnok, lévén, hogy az elmúlt hetekben elképesztő sérüléshullám sújtotta Jürgen Klopp együttesét.

A katalánok egyébként több játékost is figyelnek, állítólag szívesen haza csábítanák a Barcelona labdarúgócsapatának utánpótlás-akadémiáján nevelkedett Eric Garciát, aki visszautasította a Manchester City szerződéshosszabbítási ajánlatát. Rajta kívül még Federico Fazio, Germán Pezzella és Mateo Musacchio neve szerepel a Barca listáján.

Ön szerint ki lenne a megfelelő védő a Barcelona számára? Írja meg nekünk kommentben!

Forrás: Sportbible

Kép: Getty Images

Videók