Aubameyang: megtiszteltetés lenne Haalanddal játszani

A gaboni örülne neki, ha a katalánok leigazolnák a fiatal tehetséget.


Pierre-Emerick Aubameyang reméli, hogy Ousmane Dembélé meghosszabbítja szerződését, és a Barcelona leigazolja Erling Haalandot.

A Barcelona a téli átigazolási szezonban szerződte Pierre-Emerick Aubameyangot. A csatár a hétvégén lépett először rajthoz a spanyol bajnokságban, ahol a Valencia elleni 4-1-re megnyert találkozón rögtön mesterhármast szerzett.

Aubameyang korábban a Borussia Dortmundban már játszott együtt jelenlegi csapattársával Ousmane Dembelével és alig várja, hogy újra közösen léphessenek pályára.

„Ez valami nagyon különleges (újra együtt játszani), mert hihetetlen évet töltöttünk Dortmundban, és ő egy elképesztő játékos. Az igazat megvallva, nagyon boldog vagyok, hogy itt van, és amikor ide jöttem, azt mondtam neki: Maradnod kell" – fejtette ki Aubameyang.

A Barcelona januárban próbált megválni Dembélétől, mert nem akarta meghosszabbítani lejáró szerződését, de Aubameyang reméli, hogy a felek folytathatják a tárgyalásokat és megegyeznek majd.

„Nem tudom (Dembélé hosszabbít-e), de csak annyit mondhatok, hogy az életben minden lehetséges.”

A katalánok ugyanakkor mindent megtesznek azért, hogy jövőre náluk játsszon a Borussia Dortmund fiatal zsenije, Erling Haaland. Aubameyang azt mondja, nem bánja a megnövekedett versenyt, éppen ellenkezőleg.

„Mindig felkészültem a csapattársakkal való egészséges versengésre, ezért megtiszteltetés lenne vele játszani, ha csatlakozna a Barcelonához. Nem vagyok edző, de szerintem ő egy sztár, sok gólt lő, nagyon jó fizikumú és nagyon gyors” – mondta.

„Nagyon furcsa, mert nagyon nagy, de sokat fut. Ez hihetetlen. Kora ellenére már most a világ egyik legjobbja” – zárta szavait Aubameyang.

Forrás: fotbolltransfers.com

Borítókép: Twitter.com/Erling Haaland

Videók