Argentin mesternégyessel zavarták haza a Real Madridot Gironából

Ha valaki eddig nem ismerte Valentin Taty Castellanos nevét, ezen túl örökre megjegyzi – a királyiak biztosan.


Hatalmas zakóba szaladt bele a Real Madrid Gironában, de ami ennél is nagyobb szenzáció, az Valentin Taty Castellanos négy gólja. Az argentin támadó, aki első gólját a tizenkettedik, míg utolsó találatát a 62. percben jegyezte alighanem élete legemlékezetesebb mérkőzését játszotta a 4-2-es győzelem során.

Nem sokan tudnak pályafutásuk során egy meccs alatt négyszer betalálni, még kevesebben a királyiaknak. Legutóbb, még a Borussia Dortmund játékosaként bizonyos Robert Lewandowskinak jött ez össze a Bajnokok Ligájában 2013 április 24-én, tehát szinte napra pontosan tíz éve. A La Ligában a 21. században erre még nem volt példa, és a madridiak történelmében is mindössze öt labdarúgót találunk, aki négyszer zörgette meg a hálójukat egy összecsapáson.

 

Az argentin, MLS-ből érkező csatár teljesítménye még zseniálisabb, ha figyelembe vesszük, hogy a pályán töltött idő alatt – a 72. percben vastaps kíséretében cserélték le – mindössze tizenötször ért labdába. Castellanos egyébként valószínűleg kedveli az áprilisi hónapot, mert egy 2022-ben játszott MLS meccsen a Real Salt Lake Citynek is beköszönt négyszer április 17-én egy 6-0-ra megnyert találkozón a New York City mezében.

 

A Real Madrid ezzel végleg lemondhat a bajnoki címről, míg a Girona feljött a 9. helyre és új hőse született a klub történelmében.

Borítókép: Getty Images Europe /  Eric Alonso
 

Videók