Ancelotti váratlan kérdést tett fel Modricnak

Megtisztelőnek találta a futballista, de egyelőre nem bólintott rá.


Egyre világosabb, hogy a horvát válogatott csapatkapitánya, Luka Modric a szezon végén távozik a Real Madridtól.

12 évet töltött a klubnál, amellyel nagy sikereket ért el, köztük nem kevesebb, mint öt Bajnokok Ligája-címet. A következő állomáshelyével kapcsolatban sok a találgatás, az MLS és a szaúdi liga mellett a zágrábi hazatérés is felmerült.

Arról viszont kevés szó esik, hogy Modric a németországi Európa-bajnokság után befejezné a pályafutását, a The Athletic viszont nem zárja ki. Carlo Ancelotti ugyanis felajánlotta Modricnak, hogy csatlakozzon az edzői stábjához a Real Madridnál, ha a szezon végén úgy dönt, hogy visszavonul:

„Ancelotti körülbelül két hónappal ezelőtt felajánlotta Modricnak, hogy csatlakozzon a csapatához. Bár a horvát válogatott hálás volt a lehetőségért, kezdetben elutasította azt. A helyzetet jól ismerő források szerint azonban nem volt "egyértelmű nem", ami arra utal, hogy Modric még megfontolja az ajánlatot, miközben tisztában vannak vele, hogy a középpályás továbbra is éhes a versenyre, és elsődleges célja, hogy továbbra is játsszon.”

„Ahogy a szezon kezdete óta, a szerződéshosszabbítás gondolata a legkevésbé valószínű forgatókönyv, bár egyelőre nincs végleges döntés. Az Athletic ebben a hónapban számolt be arról, hogy Modric még nem döntött a jövőjéről, és a játékoshoz közel álló források szerint nem gondolják, hogy sietne a döntéssel. Az a terve, hogy sikeresen fejezze be a szezont, majd élvezze az Európa-bajnokságot Horvátországgal” – írja az angol média.

Modric a Rayo Vallecano elleni 1-1-es mérkőzésen 87 percet töltött a pályán, hosszú idő után először kezdett.

Borítókép: Getty Images

Videók