Ancelotti szerint van olyan, amiben már most Vinicius a legek legje

„Rúgják, fütyülik, sértegetik…”


 Vinicius Jr. ismét főszereplő volt csapata hétközi, Lipcse elleni összecsapásán, és habár végül az ő gólja is kellett a továbbjutáshoz, nem emiatt marad emlékezetes számára a meccs.

A brazil összetűzésbe keveredett Willi Orbánnal, akit torkánál fogva taszított a földre. Állítólag rasszista bántalmazások érték, csakúgy, mint a spanyol bajnokságban hétről hétre.

Carlo Ancelotti kiállt játékosa mellett, és elmondta, ő már most az a játékos, akit a világon a legtöbbet bántalmazták.

"Viníciushoz hasonlóan üldözött játékost még nem láttam. Rúgták, fütyülték, sértegették. És ő mit csinál? Gólokat lő és asszisztokat ad. És akkor nekem kellene beszélnem vele a hozzáállásáról? Nem! Mindenkinek változtatnia kellene a hozzáállásán Viníciust illetően. Az én személyes nézőpontomban egy nagy tehetségű játékos soha nem szenvedett olyan dolgoktól, mint Vinícius. Vallecasban, a Rayo Vallecano ellen fejbe karatézták, és még csak sárga lapot sem kapott az illető. Most mindenki piros lapot kér a Lipcse elleni lökésért". – fakadt ki az olasz.

Az őt ért kritikák és gyalázkodások mellett Vinicius továbbra is remekül teljesít a pályán. 26 mérkőzésen 15 gólt szerzett és hét asszisztot jegyzett, és ebben a szezonban továbbra is kulcsfontosságú eleme annak a Madridnak, amely trófeákért küzd.

Fotó: Getty Images

Videók