Ancelotti sokkoló bejelentése a jövőjéről

A Real Madrid után nincs tovább.


A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti az Il Messaggerónak nyilatkozva kizárta, hogy a spanyol klub után bárhol máshol is dolgozni fog.

Carlo Ancelotti számára egyértelmű: a Real Madridnál töltött kaland után véget ér edzői pályafutása.

„24 címet szereztem a pályafutásom során? Az igazság az, hogy ezek a számok nem számítanak nekem. A végén fogom összegezni ezeket, amikor már több értelme lesz ennek a mérlegelésnek. Most az edzésekre koncentrálok, szeretem a napi munkát. Néhány évvel ezelőtt a prioritásaim a taktikára irányultak, most az emberi kapcsolatokra, az generációk megismerésére összpontosítok.

„Ha trófeákról beszélünk, a Real és a Milan azok a csapatok, amelyekhez a leginkább kötődöm. A jelenlegi madridi csapat nagyon magas színvonalat képvisel, és nem csak technikai szempontból. z egy komoly csapat, szerény játékosokkal: még a sztárok is a földön járnak. Modric, Casemiro és Benzema, a legtapasztaltabbak irányítják az együttest. A minőség vitathatatlan, egyedülálló ez a brigád.”

Visszavonulás: „Ez a madridi szakasz véget vet a pályafutásomnak. A Real után visszavonulok. A Real Madrid a labdarúgás csúcsa. Logikus, hogy ezután a kaland után befejezzem.”

Benzema: „Megérdemli az Aranylabdát, rendkívüli szezonja volt.”

Madridizmus: „Ez egy klub, amelyet az elnökök és a szurkolók irányítanak. Családias a légkör itt. Alapszabály, hogy az elnöknek elsősorban szurkolónak kell lennie. A Real Madrid nem csak egy vállalat…”

La Liga: „Ez egy nagyon izgalmas bajnoki szezon lesz. A Barca erősített, a Sevilla mindig versenyképes, az Atlético pedig nagyon erős. Bilbaóban van egy olyan tapasztalt edző, mint Valverde, Gattuso Valenciája mögött egy fontos város és annak történelme áll..."

Borítókép és fotók: Tullio Puglia – UEFA/UEFA a Getty Images

Videók