Ancelotti: „Megértem, hogy Modric szomorú, de…”

A veterán horvát középpályás góljával győzött a Real Madrid, edzője a lefújást követően szót ejtett, milyen sors várhat rá nyár után.


Luka Modric pótolhatatlan? Az aktuális szezonban cserepadra szoruló futballista a Sevilla elleni mérkőzésen 0-0-s állásnál, a 75. percben lépett pályára, majd hét perccel később csapata hősévé vált.

Ugyanis a büntetőterület szélén szedett fel egy kipattanót, lerázta ellenfelét, aki megpróbálta blokkolni, majd berobbant, lőtt, a labda pedig a kapufáról a kapuba vágódott. A Sevilla kapusa, Orjan Nyland vetődött, de nem tudott hárítani.

A mérkőzés után Carlo Ancelotti, a Real edzője beszélt Modricról, akinek szerződése a szezon végén lejár, és elhagyhatja a klubot, amelyhez 2012-ben csatlakozott. Arra a kérdésre, hogy mit ajánlana futballistájának a szezon végén, Ancelotti így válaszolt: „Tisztelem őt, nem adnék neki tanácsot. Ő tudja, hogy mit kell tennie”.

„Nem tudhatom, mi zajlik Modric fejében. Ő egy nagyszerű, nagyon szerény ember. Én szeretem őt. Nem tudom, hogy a Realnál akar-e maradni, hogy tartalék legyen. Azt akarom mondani, hogy nem az a fontos, hogy hány percet játszol, hanem az, hogy mit mutatsz be akkor.” – tette hozzá, majd így folytatta:

„Hogyan tudok segíteni Modricnak? Nehéz helyzet. Megértem, amikor Luka szomorú, de ez nem a végét jelenti. Az egész világ így gondolja, de nem így van. Még mindig van energiája, ez nem a karrierje lezárása. Csak nézz rá, 39 éves!”

„Szerződéshosszabbítás? Ugyanaz a helyzet, mint Toni Kroos és Nacho esetében. A klub ezt a következő hónapokban fogja megoldani. Modric jövője az ő kezében van. Megvárjuk a döntését. Megérdemelte ezt a gólt, ünnepeljünk vele együtt. Nehéz őt a kispadon hagyni. Ő egy példa minden játékos számára” – zárta Ancelotti.

A listavezető madridiakra jövő hétvégén egy valenciai kirándulás vár.

Borítókép: Getty Images

Videók