Ancelotti Kroos, Modric és Benzema jövőjéről is szót ejtett

Mennek a tárgyalások az esetleges hosszabbításukról. Nacho nem is került szóba.


A Real Madrid vezetőedzője megerősítette, hogy a klub szeretné meghosszabbítani Luka Modric és Toni Kroos szerződését a következő szezon előtt. Mindkettőjüknek lejár a kontraktusa a nyáron, és mivel a harmincas éveik közepén-végén járnak, rengeteg találgatás látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a klub esetleg továbblép-e.

Kroos esetében a német az egész szezonban visszafogottan nyilatkozott a jövőjéről, miután elismerte, hogy a visszavonulást fontolgatja. Úgy gondolják, hogy a döntő tényező az lesz, hogy továbbra is kezdő lesz-e a kulcsfontosságú mérkőzéseken. Eközben a most 37 éves Modric a Real Madrid számára a legsürgetőbb szükséglet a pótlást illetően, és egyesek azon gondolkodtak, hogy esetleg elengedik-e. Ráadásul a Real Madrid csak egyéves hosszabbítást kínál a 30 év feletti játékosoknak.

A Villarreal elleni mérkőzés előtt Ancelotti megerősítette, hogy tárgyalásokat folytatnak az új szerződésekről, miután megkérdezték tőle, hogy meglepődött-e azon, hogy nincs mozgás a hosszabbításukkal kapcsolatban.

„Vannak előrelépések, mennek a tárgyalások. Szerintem keresik a megoldást. Benzemát, Kroost és Modricot ugyanúgy látom, mint mindig. A szezon során normális, hogy vannak szintkülönbségek, hogy átmegyünk egy rossz, majd egy jó pillanaton. A teljesítményük alapján kell őket értékelni, nem pedig a koruk alapján. Lehet, hogy nem rendelkeznek a fiatalok fizikumával, de míg a kor elvesz bizonyos dolgokat, másokat ad.”

És ami ezt a hármat illeti, beleértve Benzemát is, akinek Ancelotti szintén a következő szezonban való maradása mellett tette le a voksát, nem volt senki, akivel a Real Madrid pótolni tudta volna őket.

„Senki a világon nem tudja úgy kezelni a meccseket, mint ez a három játékos. Ők egyedülállóak. Ez olyasmi, amit nem lehet megvenni semmilyen piacon.”

A Real Madrid újra és újra képes túlélni azt a nyomást, amitől sok más csapat összeomlana. A legjobb példa erre a Bajnokok Ligája-győzelmük a tavalyi szezonban.

Borítókép: Gongora/NurPhoto via Getty Images

Videók