Ancelotti kiosztotta saját játékosát: "Tanulnia kell belőle"

A brazil támadó nehezen viselte az Atletico Madrid ellen történteket.


Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője elismerte, hogy Vinicius Juniornak tanulnia kell a csütörtöki, Atletico Madrid elleni 4-2-es vereségből, miután ismét megkérdőjeleződött a temperamentuma.

A vendégek 90 perc után kétszer is hátrányból fordítva 2-2-es döntetlent értek el, Vinicius pedig láthatóan gúnyolódott az Atletico szurkolóival a gólok után, ráadásul nem sokkal a félidő előtt sárga lapot kapott, miután vitatkozott a játékvezetővel.

A rendes játékidőben Viniciust el kellett választani Diego Simeonétől egy heves szóváltást követően, miután a brazil válogatott játékos a második egyenlítő gólt követő ünneplés közben szembeszállt az ellenfél edzőjével.

„Apránként [Vinicius] tanulni fog ebből” – nyilatkozta Ancelotti a mérkőzés után. „Nagyon küzdelmes meccs volt, és néha nem mindig tudod megőrizni a hidegvéredet. A mérkőzés bizonyos pontjain ez szerintem teljesen érthető.”

„Nem tudom, mi történt [Simeonéval]. Számomra semmi sem történt. [Viniciusnak] megvoltak a lehetőségei, jól küzdött... Erről szeretnék beszélni, a többit egyáltalán nem akarom kommentálni”.

A vendégek kapitánya, Nacho is igyekezett bagatellizálni a Vinicius és Simeone közötti összecsapást, hozzátéve: „Ez egy derbi. Mindenki érzi a feszültséget. Nekem is volt egy vitám [Simeonéval]. Ez a futball. Semmi sem történt. Egy ilyen meccsen az emberek jobban fel vannak húzva, mint máskor”.

Simeone szintén lesöpörte a vitát, és ragaszkodott ahhoz, hogy ez csak egy heves szóváltás volt.: „Nincs mit hozzáfűzni” – véli az Atletico vezetőedzője. „Ezek a dolgok a pályán történnek.”

Borítókép: David S.Bustamante/Soccrates/Getty Images

Videók