Ancelotti: Brahim peches, Modric túlterhelt

A Real Madrid edzője a legutóbbi bajnokit követően részletesen beszámolt a sérült, hiányzó játékosok állapotáról.


A madridiak a spanyol bajnokság előző fordulójában 3-0-ra legyőzték a Cadiz csapatát. Sok szurkolójuk aggódott, miután Luka Modric korán elhagyta a pályát, jégköteggel a lábán.

„Luka Modric? Túlterhelt. Csak ennyi. Nagyon jó volt. Más pozícióban játszott, nagyon jól védekezett. Olyan szerepkörben játszott, ami nem az övé, inkább védekező volt, de remekül teljesített” – nyilatkozta a vezetőedző.

Az olasz tréner más játékosról is friss információkkal szolgált, köztük Brahimról, akit a kezdő 11-be neveztek, de fél órával a kezdés előtt le kellett cseréni Rodrygóra.

„Bellingham? Ő jól van. Még mindig gondjai akadnak a vállával, de jól érzi magát. Luninnal kapcsolatban a fontos, hogy készen állt Kepa helyettesítésére. Kepa visszatér a Granada ellen, és ha jól van, akkor játszani fog."

„Egy kis pihenő Rüdiger számára? Kérdés volt, hogy Alaba vagy ő. Inkább Alabát pihentettem, mert a Cádiz sokat használ hosszú labdákat, Rüdiger ebben jobban tudna segíteni nekünk. Rüdiger pihentetése egy ötlet lehet a következő meccsekre.”

„Brahimnak bélproblémája lett nem sokkal a meccs előtt. Peches. Szerettem volna egy kis pihenőt adni Rodrygónak, mert ő csak tegnap edzett a hosszú út után Brazíliából.”

A fővárosi együttesre szerdán BL-meccs vár, a Napoli együttesét fogadják a Santiago Bernabeu közönsége előtt.

Borítókép: Getty Images

Videók