Ancelotti beszélgetése Kroosszal és Modriccsal

A német és a horvát azért küzd, hogy a Real Madrid meghatározó játékosai maradjanak.


Toni Kroos és Luka Modric a Real Madrid alapemberei voltak éveken keresztül, azonban mára veszítettek státuszukból. Edzőjük, Carlo Ancelotti el akarta kerülni az esetleges konfliktust azzal, hogy elbeszélgetett a két játékossal.

Ancelotti tökéletesen ismeri a futballt. Ismeri az öltözői viszonyokat. Ezt bizonyította azzal, hogy az Almería ellen Lunint kezdte, annak ellenére, hogy a kispadon ott volt az újonc Kepa. A jelenlegi csapat összetételét elnézve tudta, hogy a feszültség egyik pillanata a középpályán lehet. Ezt már 2022 nyarán megérezte, ezért hívta össze Kroost, Casemirót és Modricot Los Angelesben, hogy elmagyarázza nekik, hogy olyan játékosok jelenlétében, mint Tchouameni, Valverde és Camavinga, esetleg nem fognak annyit játszani. A brazil távozása megváltoztatta a terveket. Nos, a La Liga rajtja előtt megismétlődött a beszélgetés, ezúttal a két rutinos játékosukkal.

Toni Kroos és Luka Modric az elmúlt évtizedben meghatározóak voltak a klub sikereiben, és továbbra is azok akarnak lenni. Az első naptól kezdve megértették, hogy mi a Real Madrid és mit jelent. Megérdemelték a hosszabbítást azzal a teljesítménnyel, amit tavaly mutattak. Nem pénzt akartak, hanem elismerést. Ancelotti a velük folytatott beszélgetés során ragaszkodott a kötelező generációváltáshoz, de világossá tette számukra, hogy továbbra is fontosak a csapaton belül. A helyzetet egyetlen labdarúgónak sem könnyű megérteni.

A játékos soha nem érzi magát rosszabbnak a csapattársánál. Nem számít, hogy hány éves, sem az, hogy milyen minőségű az újonc. Az ember mindig azt gondolja, hogy ő a legjobb. Úgy tűnik, hogy a helyzetet Ancelotti jól kezeli, de úgy érezte, muszáj tisztázni a dolgokat, és világossá akarta tenni, hogy számít rájuk, még ha más lesz is a szerepük.

Borítókép: Helios de la Rubia/Real Madrid via Getty Images

Videók