Ancelotti: a Real Madrid kockázat nélkül, támadóan fog játszani a Barcelona ellen

A Barcelona egy lépéssel közelebb kerülhet a bajnoki címhez.


A Real Madrid abban reménykedik, hogy vasárnap este a La Liga bajnoki címért folytatott versenyfutásban maradhat, amikor Katalóniába utazik a Barcelona ellen. Carlo Ancelotti csapata jelenleg kilenc ponttal van lemaradva, és a vereség a címvédés végét jelentheti.

Az El Clasico előtti sajtótájékoztatóján Ancelotti elismerte, hogy nem gondolt arra, hogy a Real Madrid kiesik a bajnoki címért folyó versenyfutásból, mivel teljes figyelmét arra fordította, hogy a Real Madrid felzárkózzon a Barcelonához.

„A győzelemre gondolunk. Ha nem sikerül, akkor majd később gondolkodunk a bajnokságon.”

A Real Madrid a Barcelona elleni legutóbbi négy találkozójából hármat elveszített, és a legutóbbi mérkőzésen, amely a Copa del Rey elődöntőjének első felvonása volt, egyetlen kapura lövést sem jegyzett. Azon a mérkőzésen Ancelotti csapata uralta a játékot, de képtelen volt megtörni a szívós Barca csapatát. Az olasz mester reméli, hogy vasárnap is hasonló teljesítményt nyújtanak majd játékosai.

„Vasárnap kockázat nélkül, támadóan fogunk játszani.”

A nyomás nagyon nagy a Real Madridon a hétvégi El Clasico kapcsán, a Barcelona pedig határozottan versenyben van, hogy megnyerje első La Liga-címét 2019 óta.

Borítókép: David Ramos/Getty Images

Videók