Ancelotti: „A Girona harcban lehet a La Ligáért!”

A Real Madrid edzője nem tartja kizártnak, hogy a katalán kiscsapat a szezon végén is tényező legyen a bajnoki címért folyó harcban.


 A tabella állását tekintve rangadó következik a spanyol bajnokságban, ugyanis a Real Madrid a listavezető Girona csapatához látogat.

Ancelotti legényei tavasszal 4-2-re kikaptak Észak-Katalóniában, gyakorlatilag ezzel bukva végérvényesen a bajnoki címet, így nem csoda, hogy az olasz mester óvva inti fiait a találkozót megelőzően.

„Tavaly ott vesztettük el a bajnoki reményeinket, az egy nagyon rossz éjszaka volt. Holnap nem történhet meg ugyanez!”

A mestert megkérdezték, mit gondol, a Gironából lehet-e egy spanyol Leicester City.

„Értékelnünk kell az eddig elért sikereiket, és hitelt kell adnunk annak, amit a tabella mutat. A Girona eddig jobban teljesített, mint eddig bármelyik csapat ligában, ezt pedig tisztelnünk kell. Úgy gondolom, harcban lehetnek a végső győzelemért is.”

„Nagy előnyük van, ugyanis nem játszanak a nemzetközi kupákban, így hét közben teljes mértékben a felkészülésre tudnak koncentrálni. Ebben a szakaszban az európai kupameccsek, a fáradtság, a sérülések, az időhiány az, ami a leginkább megtépázza a csapatokat.”

„Ahogy nézem a naptárt, látom, hogy vannak, akik majd 19-én délután térnek vissza a válogatott szünetről, nekünk pedig 21-én már meccsünk van. Mi van, ha késik a járatuk? Egyből Sevillába kell küldenem őket, nem érkezhetnek Madridba, közvetlenül Sevillába utazhatnak majd…”

Fotó: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

 

Videók