A statisztika, ami nélkül a Barcelona csak a kilencedik helyen állna a bajnokságban

A katalánok örülhetnek, hogy ilyen előkelő helyen állnak a tabellán.


Nyugodtan kijelenthetjük, hogy nagyon gyenge szezonja van a Barcelonának.

A La Liga tabelláján jelenleg csak a harmadik helyet foglalják el, a Copa del Rey és a Spanyol Szuperkupa megnyeréséről pedig már lemaradtak - a Bajnokok Ligája az egyetlen reális esélyük idén a trófeára, de nagyon valószínűtlen, hogy idén megnyerik Európa legrangosabb kupasorozatát.

Elég hihetetlen, de a Barcelona számára még rosszabbul is alakulhattak volna a dolgok, ha nem szereznek rendszeresen késői találatokat a mérkőzéseik alkalmával. Ez a tendencia szombaton is folytatódott, hiszen Robert Lewandowski 97-dik percben megítélt büntetőjével Xavi Hernandez csapata 2-1-es győzelmet aratott a Celta Vigo felett a Balaidosban.

A Sport szerint a Barcelona 19 pontot gyűjtött össze a mérkőzések utolsó 10 percében.

Öt alkalommal a hosszabbításban szerezték meg a győztes gólt - a Celta ellen kétszer is, a Las Palmas, a Real Betis és a Real Sociedad ellen pedig egy alkalommal. Ha most nem lennének ezek a 80-dik perc után szerzett találataik, akkor a gránátvörös-kékek csak a kilencedik helyen állnának a La Ligában, olyan csapatok mögött, mint a Valencia és a Las Palmas.

Miközben a Barcelona jól mutatja ezekkel a későn szerzett találatokkal, hogy soha nem adják fel és az utolsó pillanatig küzdenek, ez része annak az általános aggasztó témának, hogy egyszerűen túlságosan is alul teljesítenek ebben a szezonban, és ezért vannak olyan messze a Real Madridtól a bajnoki címért folytatott versenyfutásban.

Borítókép:  DAX Images/NurPhoto via Getty Images

Videók