A spanyol ügyészség csaknem ötéves börtönbüntetést kért Ancelottira

A spanyol ügyészség négy év kilenc hónap börtönbüntetést kért a Real Madrid labdarúgócsapatának olasz vezetőedzőjére, Carlo Ancelottira jövedelem eltitkolása és így adóbefizetés elkerülése miatt.


A vád szerint a futballszakember első madridi edzősködése idején, 2014-ben és 2015-ben több mint egymillió eurós bevétel után nem fizetett adót.

A 64 éves Ancelotti először 2013 és 2015 között irányította a Real Madridot, majd 2021-ben tért vissza a spanyol királyi klubhoz, amellyel tavaly december végén szerződést hosszabbított 2026 júniusáig.

A Reallal a bajnoki cím mellett kétszer hódította el a spanyol Király Kupát és Szuperkupát, két-két alkalommal nyert Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot.

A futballtörténelemben ő az első edző, aki csapataival bajnok tudott lenni Európa öt legerősebbnek tartott nemzeti pontvadászatában, jelesül a spanyolországi elsőségen túl az élen végzett az angol Chelsea-vel, a német Bayern Münchennel, az olasz AC Milannal és a francia Paris Saint-Germainnel egyaránt.

Borítókép: GettyImages

Videók