A Simeone-hatás: az Atletico felnőtt a Realhoz

Városi rangadót rendeznek Madridban, aminek az argentin edző érkezése előtt szinte egyértelmű lett volna a végeredménye.


40. mérkőzésére készül a Real Madrid ellen Diego Simeone, az Atletico mestere. A „Cholo” előtti időszakban 14 éven át egyszer sem (!) győzték le a királyi gárdát.

2011. december 23-án nevezték ki az Atletico Madrid edzőjévé Simeonét, aki korábban játékosként már szerepelt a „matracosoknál”. Azóta két bajnoki címet ünnepelhetett a csapata élén, akikkel kétszer a BL-döntőjébe is eljutottak. Mindkét alkalommal szoros csatában kaptak ki a Real Madridtól.

Míg a Cholo előtti korszakban a derbi könnyed megpróbáltatás volt, addig most a Cívitas Metropolitanóban más szellemben várják az örök rivális látogatását. Nem hiába, az elmúlt 39 mérkőzésen a rojiblancók tíz győzelmet ünnepelhettek (köztük három bajnokit, egy kupát, egy Spanyol Szuperkupát és egy európai kupát) 14 döntetlent értek el, 15 vereség mellett.

Kizárólag a hazai bajnokságra fókuszálva, a városi derbi is egy másik történet lett Simeone irányításával, hiszen a 2011 decemberét megelőző tizenegy évben lejátszott 20 meccsből hat döntetlen és 14 piros-fehér vereség volt a mérleg. Azóta az Atlético 23 szomszédsági párharcban öt győzelmet és kilenc döntetlent hozott össze, ami azt jelenti, hogy ezek 61%-ában sikerült pontot szereznie. Utoljára 2022 májusában győzött az Atletico a Real ellen.

A találkozó 21.00-kor kezdődik.

Borítókép: Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images

Videók