A Real Madrid új büntetőrúgót jelöl ki, az idei szezon elkeserítő rekordja miatt

A lehető legjobb opciót választották.


A Real Madrid egy igen bizarr trenden ment keresztül, ami a büntetőket illeti, de innentől azt fogják tenni, amit egész szezonban csináltak – átadják a labdát Jude Bellinghamnek.

A Real Madrid ebben a szezonban nem tudta rendszeresen gólra váltani a büntetőit. Vinícius Junior egyet kihagyott az előszezonban, míg a szezon során már Luka Modric, Joselu Mato és Rodrygo Goes is hagytak már ki büntetőt, sokak nagy meglepetésére.

Carlo Ancelotti vezetőedző elismerte, hogy meglepődött a történteken, mivel „Luka általában nem hibázza el”. A Diario AS azt állítja, hogy Jude Bellingham bátran odalépett és nagy nyomás alatt értékesítette a büntetőt az Almeria ellen a múlt hétvégi fordításuk alkalmával, és ezzel biztosította saját maga számára a büntetők végrehajtását.

Ez kétségtelenül segíteni fog Bellinghamnek a Pichichi versenyben, azaz a spanyol gólkirályi cím megszerzésében. Az angol sztár ebben a szezonban eddig 14 gólnál jár, de Artem Dovbyk személyében, egy egyenrangú ellenfele van, aki viszont több gólpasszt adott, és kevesebb percet játszott.

Borítókép: Antonio Villalba/Real Madrid via Getty Images

Videók