A Real Madrid új átigazolási stratégiája: tapasztalat nulla költséggel

David Alaba és Antonio Rüdiger a legjobb példa erre.


A Real Madrid ismét belemerül egy olyan átigazolási stratégiába, amely tavaly rendkívül sikeresnek bizonyult David Alaba leigazolásával.

Az osztrák védő beváltotta a hozzá főzött magas reményeket a közelmúltban lezárult szezon során, és Antonio Rüdiger szerződtetésével a klub reményei szerint ez megismétlődik. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy túl nagyot nem kockáztatott ezzel a két igazolással a Real Madrid. Mindketten élvonalbeli klubokban játszottak, és rengeteg sikerből vették ki a részüket, mielőtt csatlakoztak volna a spanyol klubhoz. Alaba kétszeres Bajnokok Ligája-győztes volt a Bayern Münchennel , majd idén egy harmadikat is kiegészített Madriddal, míg Rüdiger a Chelsea-vel nyert 2020/21-ben.

A Madridnak sikerült két jól bevált játékost szerződtetnie ingyen, bár ez nem jelenti azt, hogy nem kerülnek pénzbe. Azok a neves játékosok, akik szerződésük lejártakor elhagyják klubjukat, jelentős aláírási bónuszt kapnak, Alaba pedig közel 18 millió eurót kapott. Ez azt jelenti, hogy az osztrák nem ingyen csatlakozott, hanem jóval a 60-65 millió euró körüli piaci értéke alatti összegért. Rüdiger értéke eközben 50 millió euró körül mozog.

A Real Madrid az elmúlt időben úgy döntött, hogy inkább az ingyenes átigazolásokat helyezi előtérbe az olyan államok tulajdonában lévő klubok feltűnése miatt, mint a Paris Saint-Germain. Ez azt is eredményezte, hogy a Királyi Gárda a fiatalabb tehetségek felé is fordult. Vinicius, Federico Valverde és Rodrygo egyaránt kulcsszerepet játszottak, bár a két brazil nem volt éppen olcsó, fejenként körülbelül 45 millió euróba került Madridnak. Ami Valverdét illeti, az uruguayi abszolút jó alku volt, mindössze 5 millió euróért.

Az ingyenes transzferek természetesen nem mindig sikerülnek, hiszen a Real Madrid legnagyobb célpontja Kylian Mbappé volt idén. A Los Blancos mindent megtett, hogy szerződtesse a francia csatárt, tavaly nyáron még 200 millió eurót is felajánlott a PSG -nek, ami csillagászati összegnek számított egy olyan játékosnál, akinek csak egy év volt hátra a szerzőséből. Köztudott, hogyan alakultak a dolgok, a francia klub Mbappé akarata ellenére visszautasította az ajánlatot. Végül azonban a PSG meggyőzte a francia csatárt a maradásról, és aláírt egy új, hároméves szerződést.

Borítókép és fotók: Alvaro Medranda/Eurasia Sport Images/Getty Images

Videók