A Real Madrid négy lovasa: Florentino szerződtetései

A 'CMK' teljesen pótolhatatlan a Real Madridnál, de épül az új generáció.


Ahhoz, hogy uralni tudd a világ labdarúgását, minden poszton top játékosokkal kell rendelkezned. A Real Madridnál nem csak ezekre az erőforrásokra van szükség, hanem olyan nyomást is ki kell bírniuk, amely a világ egyetlen más, világszerte ismert sportintézményében sem létezik.

Ott nincsenek átmeneti szezonok, arról nem is beszélve, hogy olyan idény nem elfogadható, hogy semmilyen címért nincsenek harcba. Ha egy edzőnek nincs esélye arra, hogy a szezon végén bármilyen trófeát is magasba emeljen, akkor előre tudja, hogy nem marad a Santiago Bernabéuban.

Ez a helyzet Carlo Ancelotti esetében is, aki a folytonosságával kapcsolatos kételyek ellenére úgy tűnik, kéz a kézben dolgozott az igazgatótanáccsal a Real Madrid következő szezonra vonatkozó sportszervezésén. Az edző több mint mérvadó, de az aláírások tekintetében a döntéshozók nem mások, mint Florentino Pérez és José Ángel Sánchez.

A 'CMK' teljesen pótolhatatlan a Real Madridnál. Casemiro, Modric és Kroos a klub és valószínűleg a sportág történetének egyik legjobb középpályáját alkották. Mindhárman nagyon jól tudtak alkalmazkodni a klub igényeihez, ezért is értek el annyi sikert.

Még Casemiro távozása előtt feltűnt egy uruguayi, aki elég minőséggel rendelkezett ahhoz, hogy helyet szerezzen magának a kezdőcsapatban és minden madridi szurkoló szívében. Ő nem más, mint Fede Valverde, aki mindössze 24 éves kora ellenére már most a Real Madrid egyik érinthetetlen játékosa. Évekkel később érkezett Eduardo Camavinga. A francia középpályásnak már a kezdetektől fogva rengeteg kritikát kellett elviselnie, mert az előző szezonja a Rennes-nél nem sikerült különösebben jól. Az első hónapokban nyújtott teljesítménye azonban lenyűgözött mindenkit.

Mintha ez nem lenne elég, a Real Madrid első kézből tudott Casemiro távozásáról, ezért Aurélien Tchouaméni szerződtetésével akarták fedezni a hátukat. Az első hónapokban abszolút mesterien szerepelt, igaz, a katari világbajnokság után már nem úgy teljesített, mint korábban.

A Real Madrid középpályás-utánpótlása a nyáron Jude Bellingham érkezésével úgy néz ki, hogy teljessé válik. Az angol középpályás játéka egy új korszakot jelenthet a világfutballban, és mi sem jobb, mint hogy a Real Madrid új középpályás triója, Tchouaméni, Camavinga és Fede Valverde veszi körül. Mindannyian többféle poszton is bevethetőek.

Borítókép: Gaspafotos/MB Media/Getty Images

Videók