A Real leendő világsztárját Vinicius győzte meg, hogy válassza Madridot

Endrick előtt fényes jövő előtt áll, és a habfehérek sem spórolnak, ha fiatal tehetségekről van szó.


Hiába hívta a Barcelona és PSG is, Endrick végül a Real Madridot választotta 2022 decemberében. Noha a FIFA szabályai miatt 2024-ig nem mutatkozhat be a habfehéreknél, arról már nyilatkozhat, mi segített nekik letenni a voksát mellettük.

Az egyik döntő tényező Vinicius személye volt, amiről maga a támadó beszélt a Marca-nak.

„Vinicius az én barátom. Volt lehetőségem együtt nyaralni vele, látni őt és beszélgetni vele. Sok dolgot mondott nekem a Real Madridról. Például, hogy jól fogom magam érezni. Ezt nagyon jó volt hallani egy olyan játékostól, aki szintén ott futballozik és brazil. Előbbi okból kifolyólag egyfajta példaképpé is vált számomra.”

„Ez egy tükör lehet sok ember számára. Az ő szavai még több erőt adtak nekem a döntésemet illetően. Mielőtt vakációra utaztunk volna, már döntöttem is. Szóval nyugodtabban érkeztem. Beszélgettem vele, az emberekkel onnan és hálás vagyok ezért Istennek.”

A spanyol rekordbajnoknál már eddig is számos honfitársa megfordult, így bármikor tud motivációt nyerni ezeknek a legendáknak a karrierjéből.

„Az én nevem nem Endrick lesz, hanem Di Stefano, aki Real Madrid játékos volt. Szóval elmentem utánanézni. Illetve a többi brazilnak is, akik itt futballoztak, lásd Ronaldót, Viniciust most, Rodrigót, Edert… tehát elég sok példaképem itt rúgta a labdát, és ahogyan a Real Madrid történelmét figyeltem, még jobban kíváncsivá tett. Európa legnagyobb klubja keresett meg.”

„Ezt követően egy kihívásként tekintettem arra, hogy a klub mezét magamra húzhatom, amit mindig is akartam. A Real Madridban futballozni. Ezért választottam őket. Mindig is ide akartam jönni.”

A spanyol óriás alaposan feltankolt fiatalokból, hiszen Endrick után olyan futballistákat nyert meg magának, mint Jude Bellingham, Arda Güler, vagy Brahim Diaz, és akkor még nem is beszéltünk arról a forgatókönyvről, ami alapján Kylian Mbappé már akár idén nyáron Florentino Perez ölelő karjaiba sétálhat.

Borítókép: Getty Images /  Buda Mendes

Videók