A Real elnöke egy edzőről hajlandó csak hallani

Az elnökség viszont teljesen mást akar.


A Real Madridnál egyelőre bizalmat szavaztak Solarinak. Miután Florentino Pérez és Sergio Ramos komoly szóváltásba került, az elnök még inkább meg van arról győződve, hogy kemény kező edzőre van szükség, hogy rendet tegyen az öltözőben. Pérez hiszi, hogy a legmegfelelőbb ember Mourinho. Az ő és Zinedine Zidane nevét hozta fel az elnökség előtt, de mindkettővel probléma van.
 
José Ángel Sánchez általános igazgató, aki a sportdöntésekért felelős, nincs a fedélzeten Mourinho visszahívása kapcsán. A portugálnak kirívó nézeteltérései volt az öltözővel, többek között Sergio Ramosszal is, de Benzemával és Marcelóval is. Emellett Bernabéu a Mourinho korszak végén szintén elvesztette hitét az edzőben. Utolsó szezonjában a Real Madrid kikapott otthon az Atléticótól a kupában, kiestek a Bajnokok Ligájának elődöntőjében, és 15 ponttal lemaradtak a Barcelonától a bajnokságban.
 
Zidane volt a következő név, amit felhozott Florentino, de ez rövidre is lett zárva, mikor az edzőnek felajánlotta a lehetőséget. Az előző tréner a Juventust részesíti előnyben, mivel minden bizonnyal Allegri távozik, illetve a francia válogatott érdekelné még. A legtöbben Jogi Löwöt ajánlották az elnöknek, de ő csakis Mourinhot akarja, és nem hajlandó ezen változtatni.
 
Mourinho mióta elhagyta a Realt szintén nem túl pozitív körülmények között lépett le klubjaitól. A Chelsea-nél 2013-14-ben első évében 31 győzelmet, 10 döntetlent és 10 vereséget hozott össze minden sorozatot figyelembe véve. Harmadikak lettek Premier League-ben, és az Atlético kiejtette őket a BL-ben. A következő volt legjobbja madridi távozása óta Premier Leaguet és Ligakupát nyert, de a következő szezon botrányosra sikerült, és kirúgták.
 
Ezt követően érkezett a Manchester Unitedhez, ahol nyert egy Európa-ligát, egy Charity Shieldet és egy Ligakupát. Második évében már semmit nem nyert a Vörös Ördögökkel, harmadikban pedig a szezon felénél kirúgták. A csapatot Ole Gunnar Solskjaer vette át ideiglenesen, akivel azóta is szárnyal a MU.
 
Fotó forrása: A. Ware/NurPhoto via Getty Images
 

 

Videók