A Real egykori sztárja: Ancelotti nem tett jobb játékossá engem

Ezek szerint létezhet olyan kihívás, ami még az olasznak is túl nagy falat?


Vannak furcsán alakult pályafutások, ahol külső szemmel nézve az ember nem teljesen érti mi történt pontosan. Az elmúlt évek egyik legnagyobb rejtélye ebből a szempontból az a James Rodriguez, aki egy ponton még a Real Madrid futballistája volt a világ egyik legjobb csapatában, majd kisvártatva az Everton mezét sem engedték neki magára húzni.

Maga az érintett fedte fel a sztori hátterét a Noticias RCN-nek, mi történt pontosan, amikor Carlo Ancelotti helyét Rafa Benitez vette át a liverpooli csapat kispadján.

„Amikor megérkezett az Evertonhoz, az első nap azt mondta nekem: „menj innen. 30 éves vagy és fiatalokat akarok, akiknek van energiájuk”. Látványos évem volt a kékekkel, szóval nem akartam harcolni vele.”

Mindezzel párhuzamosan olyan pletykák is felmerültek, hogy az Everton kispadját királyiakéra cserélő, velük azóta ismét bajnoki címet és Bajnokok Ligája győzelmet ünneplő Ancelotti visszaviheti magával Spanyolországba, de erre végül nem került sor. A váltás azért sem lett volna meglepetés, mert korunk egyik legnagyobb edzője addig mindehol számított a szolgálataira a kolumbiainak - utóbbi ugyanakkor kijelentette: nem lett jobb játékos míg vele dolgozott.

„Ancelotti nem tett jobb játékossá engem. Vinicius, Rodrygo, Fede Valverde és jó pár másik ember esetében viszont ez kijelenthető. Ők jók voltak alapvetően is, de mostanra lenyűgöző szinten állnak.”

„A futballban vannak edzők, akik nem taktikai géniuszok, de menedzsment szempontjából tökéletesek. Tudják, hogyan beszéljenek hozzád, lépjenek kapcsolatba veled, olyanok mint egy apa számodra és ezt többre értékeled, mint bármi mást. Ha megvédenek téged, bármit megteszel értük.”

James jelenleg csapat nélkül tengődik, de az interjú során kijelentette, hogy fizikálisan jól érzi magát és szeretne Európában maradni. Legutóbb a görög Olympiacos mezében futballozott, de megfordult Katarban is a még mindig csak 31 éves labdarúgó.

Borítókép: Getty Images /  Anadolu Agency
 

Videók