A PSG keresztbe tett a Barcelonának

Ettől a dobástól nem lesz felhőtlen a két klub viszonya. - TOP5: Ez volt a negyedik legolvasottabb cikk a héten a Sport365-ön.


A Paris Saint-Germainben nem játszott, ezért kölcsönadták Lipcsébe Xavi Simonst, akit viszont kinézett magának a Barcelona, úgy gondolva hogy egy évig gránát-vörös kékben pallérozódhatna a következő szezonban, mert remekül illeszkedett volna a vezetőedző koncepciójába. A szakmai indokok mellett pedig az anyagi lehetőségekkel is össze lehetett hozni az elképzelést, hiszen a Barca kölcsönvételben gondolkodott.

Úgy tűnik azonban, hogy az elképzelés inkább csak álom marad. 

Ugyan Xavi Simons szerződésében állítólag van egy záradék, amely lehetővé teszi számára, hogy megválassza, hova menjen kölcsönbe, ha kölcsönadják. A holland szívesen játszott volna Barcelonában, ami költséghatékony lett volna mindenkinek.

A hírek szerint azonban a Paris Saint-Germainnek idén már nem áll szándékéban kölcsönadnia az RB Leipzigben és a PSV Eindhovenben töltött szezonok után a labdarúgót. Azaz Simons vagy marad Párizsban, vagy eladják, de legalább 60 millió euróért.

Ezzel gyakolratilag a katalán sportigazgató Deco, ki is húzhatta a 21 éves játékost a listájáról, mert ennyi pénze nem lesz rá a klubnak.

A PSG tehát észbe kapott, így nem adja oda az egyik BL konkurensének a tehetségét.

Idén egyébként Simons kilenc gólt és tizenöt gólpasszt jegyzett Németországban. Hollandiával szerepel majd az Eb-n, vagyis az értéke még emelkedhet is. Ki tudja, lehet hogy a PSG a megtartása mellett dönt a nyári szünet végén.

(Fotó: Facebook/futball-espana)

Videók