„A pályán kívül egy kicsit inkább Ronaldinhóra hasonlítok” – állítja a Barcelona játékosa

A pályán pedig úgy érzi, inkább Rivaldóra.


Ronaldinho a legtöbb futballrajongó szívében különleges helyet foglal el, de különösen Barcelonában értékelik a brazilt. Ez az egyik dolog, ami talán Raphinát is a klubhoz vitte, hiszen látta egyik bálványát diadalmaskodni a klubnál.

Játékstílusukat tekintve nem teljesen hasonlóak, de a Catalunya Rádiónak nyilatkozva Raphinha azt mondja, ő inkább Ronaldinho, mint Rivaldo.

„A pályán kívül nem sokat tudok Rivaldóról, de azt tudom, hogy Ronaldinho a pályán és azon kívül is mindig ugyanolyan volt, mindig mosolygott. A pályán kívül egy kicsit inkább Ronaldinhóra hasonlítok, a pályán pedig inkább Rivaldóra, koncentráltabb, komolyabb vagyok.”

Ezt is félre lehet értelmezni - Ronaldinhónak a pályán kívül olyan híre volt, hogy nagyon szeretett bulizni. Rátérve a Barcelona aktuális ügyeire, Raphinha nem zárkózott el az elmúlt hetekben a Barcelonát ért kritikák elől sem.

„Ez a két meccs lehet, hogy rosszul sikerült, de a győzelmet megszereztük, és ez a legfontosabb dolog mindenki számára, még ha rosszul is játszunk, de a győzelem megszerzése, ami a La Liga címet jelentheti fontos. Javulnunk kell, de a háromnaponta játszott meccsek kicsit megterhelnek.”

Úgy tűnik, a csapaton belül jó a hozzáállás, hogy bár fontos a szurkolók számára vonzó, "jó" futballt játszani, a győzelem az első.

Borítókép: Aitor Alcalde/Getty Images

Videók