A LaLiga bekeményített, ennek nagyon nem örülnek Barcelonában

Laportáéknak szorítani kell a nadrágszíjon.


A La Liga vezetősége új fizetési sapkákat jelentett be a spanyol klubok számára a téli átigazolási időszak végét követően. A legnagyobb vesztes a Barcelona, amely a korábbi 270 helyett már csak évi 204 millió eurót költhet a játékosok és az edzői stáb fizetésére.

Egy évvel ezelőtt még 648 millió eurós limit volt a Barcelonánál, amit a nyáron 270-re csökkentettek, most pedig 204-re, ami újabb nagy csapás a katalán klubnak. Az összehasonlítás kedvéért: a Real akár 727 millió eurót is költhet bérekre.

A Barca növelheti a limitet, ha a bevételei nőnek, de a többletbevételeket nem lehet azonnal a limit növelésére fordítani, hanem négy szezonon keresztül kell elosztani. Jelenleg 492 millió eurót költ játékosok fizetésére, tavaly különböző pénzügyi akciókat amortizálva túllépte a limitet.

Emiatt a Barcelona nem regisztrálhatott új játékosokat, kivéve Victor Roque-t, aki 40 millió euróért érkezett az Atletico Paranensetől egy előre egyeztetett transzfer keretében. Roque azért igazolható, mert Gavi hosszú ideig sérült volt, a szabályok szerint ilyen esetben a klubok a limit túllépése ellenére is igazolhatnak cserejátékosokat.

Lefordítva: ha nyáron erősíteni akarnak a csapaton, a Barcelonának hatalmas megszorításokat kell végrehajtania, hogy felszabaduljon a hely a fizetési sapkán belül. A másik lehetőség, ahogy említettük, valamilyen tőkeinjekció, de ez egyelőre nem látszik.

A Barcelona a harmadik La Liga-csapat a fizetési limitet tekintve a Real és az Atletico Madrid mögött, amely évi 303 milliót költhet erre a tételre. A legkisebb megengedett költségvetéssel az Alaves rendelkezik, amely mindössze 33 millió eurót költhet

Borítókép: Getty Images

Videók