A La Liga elnöke mindenkibe beleállt: Juventus, Real Madrid, PSG

„Nagyszerű hír lenne számomra, ha Al Khelaifi elhagyná a futballt és a PSG-t.”


Miután a Juventus teljes igazgatótanácsa, köztük többek között Andrea Agnelli és Pavel Nedved is távozott, Javier Tebas is megszólalt az ügyben, és azonnali szankciókat követelt.

A liga közleményt adott ki, amelyben fellépést követel az olasz klub cselekedetei ellen: a LaLiga követeli, hogy azonnal alkalmazzanak sportszankciókat a klubbal szemben. A LaLiga már 2022 áprilisában hivatalos panaszt nyújtott be az UEFA-hoz a Juventus ellen, amelyben a pénzügyi fair play szabályainak megsértéséről számolt be, amelyet az olasz Guardia di Finanza vizsgál".

„Azzal vádolják a Juventust, hogy az UEFA pénzügyi fair play szabályait megsértve a valós érték feletti transzfereket számolt el, és alulértékelte az alkalmazottak költségeit. Emellett a Juventus eltitkolta játékosai valós bérköltségét" - közölte közleményében a La Liga.

Javier Tebas elnöksége alatt a La Liga már máskor is felszólalt olyan klubok ellen, mint a PSG és a Manchester City, amelyeket azzal vádol, hogy elmozdítják rossz irányba pénzügyileg az európai futballt.

Tebas ezt követően ismét szót ejtett Florentino Pérezről és a Real Madrid elnöke által vezetett Szuperligáról.

„Florentino Pérez soha nem veszít. Továbbra is ragaszkodni fog a tervéhez. Nem fogja elérni a célját, de folyatni fogja. Azt akarom, hogy mondjon le a Szuperliga szervezésének ötletéről, mert mint versenyrendezőnek nullára értékelem, de mint a Real Madrid elnökének tízesre.”

Az elnök keményen bírálta a PSG elnökét, Al-Khelaifit.

„Nem akarunk olyan embereket a futballban, akik mérleget hamisítanak és csalnak a könyvelésben, mint Al Khelaifi. Nagyszerű hír lenne számomra, ha Al Khelaifi elhagyná a futballt és a PSG-t.”

Végül Tebas beszélt Leo Messi esetleges jövő nyári Barca-visszatéréséről is.

„Először is ez attól függ, hogy el akarja-e hagyni a PSG-t, másodszor, hogy a PSG engedi-e elmenni, harmadszor pedig arról, hogy Messi mennyit keres. Ha ez az összeg annyi, mint amit akkor keresett, amikor elment, akkor nem lehetetlen a visszatérése.”

Borítókép: Ben McShane/Sportsfile

Videók