A háttérben épül a jövő álomcsapata

Okos vásárlások jellemzik a klubot az utóbbi időben.


Nincs többé Galaktikus igazolás?

A Real Madrid Zinedine Zidane érkezése óta gyökerestől megváltoztatta az átigazolási politikáját, hiszen nem csak vagtában költik a pénzt.

Pár éve még a nyár arról szólt, hogy a Királyi Gárda újabb sztárt igazolt. Ezek között értünk olyan neveket, mint Zidane, Ronaldo, Figo, Beckham és még sorolhatnám a nagyobbnál-nagyobb neveket. Szó se róla ez sem volt egy rossz korszaka a Real Madridnak, de az is szimpatikus, hogy már alakulóban a jövő is.

Reinier (18)

A brazil ifjú lett a Real Madrid történetének legdrágább táli igazolása. A klub 30 millióért szerződtette, amivel Klaas-Jan Huntelaart előzte meg, akit 2009 januárjában 25 millió euróért vásároltak meg az Ajaxtól.

Kubo (18)

Tsubasa kapitány öt évre írt alá a Real Madriddal, azonban jelenleg kölcösnben a Real Mallorca együttesét erősíti. Kubo volt Barcelona játékos is, azonban a katalán klub szabálytalanul igazolt kiskorúakat és így vissza kellett térnie hazájába az akkor 15 éves japánnak.

Rodrygo (19)

Csak úgy berobbant a Királyi Gárdába. Sokan azt hitték időre van szüksége, de tehetsége már most megkérdőjelezhetetlen.

Vinícius Jr (19)

Cristiano Ronaldo távozása után Vinícius csillantotta fel a szurkolók szemét, azonban nem bírta ezt a nagy terhet sokáig. A villámgyors szélső rendszerint jól játszik a mezőnyben és remekül kialakítja helyzeteit, azonban a befejezést még tanulnia kell.

Brahim Díaz (20)

Brahim már nehezebb helyzetben, sérülései mellett sokkal lassabban is tudja felvenni sokszor a ritmust. Kevés játéklehetőség tudatában pedig az önbizalma sem olyan még, számára még valószínű vár egy kis kitérő valahol kölcsönben.

Lunin (20)

Az ukrán kapus jelenleg a Real Oviedo csapatában szerepel kölcsönben. Nincs egyszerű helyzetben, hiszen a Real Madridnál véd egy Thibaut Courtois, aki bombaformába lendült. Talán Lunin nem is a jelenre koncentrál, sokkal inkább a jövőre. Mindenesetre a következő szezontól kezdve lehetséges, hogy már második számú kapus lesz a belga mögött.

Hakimi (21)

A Dani Carvajal utat nem mindenki tudja túlélni, de Hakimi egyelőre nagyszerűen veszi az akadályokat. Megérkezése a klubhoz nem volt teljesen megnyerő, azonban mióta kölcsönben a Borussia Dortmund csapatát erősíti, egyszerűen megtáltosodott. Carvajal 28 éves és rotáció szempontjából tökéletes lenne mögé a marokkói.

Ødegaard (21)

Az idei szezonban már van madridban szerzett gólja, csak épp ellenfélként. A Real Sociedad kölcsönben lévő játékosa is hozzájárult a Real Madrid kieséséhez a spanyol kupából. A norvég csodagyereket már sokan szeretnék jövőre habfehérben látni ismét.

Valverde (21)

Valverde nem csak a jövő, ő már a jelen is a Real Madridban. Zidane aranyat talált vele, és ezzel igyekszik is élni, hszen rendszeresen kapja már a játéklehetőséget az uruguayi középpályás.

Militão (22)

A Real Madrid védelme sosem volt egy életbiztosítás, és a kezdeti időkben nem úgy tűnt, hogy Militao lesz a megoldás. Viszont ahogy telt az idő, egyre meggyőzőbb teljesítményének hála, több játéklehetőséget is kap. Hamarosan már Varane - Militao duót láthatunk állandóan a kezdőben?

Jovic (22)

A szerb gólgyáros kicsit besült. Tavaly a Frankfurtban ontotta a gólokat, azonban az idei szezonban nem igazán találja a góllövő cipőjét. Ez természetesen sok mindennek betudható, és nem is kap elég játéklehetőséget, de a Real Madrd szurkolói nem a türelemről híresek.

Reguilón (23)

A spanyol gyerek kiszorította Marcelót, és még ez is kevés volt számára a maradáshoz. A jelenleg Sevillánál kölcsönben szereplő védő nagyszerű teljesítményt nyújtott madridban, nehéz megmondani az okát a távozásának. Zidane nem őt favorizálta, helyette inkább érkezett Mendy.

Asensio (23)

Egy hatalmas kérdőjel. Berobbant, majd kicsit elkezdett hanyatlani. Majd, amikor mindenki várta volna tőle a nagy bizonyítást, súlyosan megsérült. Hamarosan eljön a visszatérésének időpontja, és nem mindegy mi lesz vele. Láttunk már csúfos végét egy ilyen sztorinak, emlékezzünk csak Jesére.

Borítókép: Alex Caparros / Getty Images

Videók