A Getafe és a Villarreal is tagadja, hogy bundáztak volna

Vizsgálat folyik az ügyben.


A spanyol élvonalban szereplő Getafe és a Villarreal labdarúgócsapat is tagadta, hogy az előző idény utolsó fordulójában bundameccset játszott egymással.

A spanyol lapok arról számoltak be, hogy a 2-2-es döntetlen előre megbeszélt eredmény volt a két együttes között. Az El País napilap közölte: a meccs az Oikos-művelet részeként került gyanúba, amely során tavaly 11 embert tartoztattak le fogadási csalás miatt.

Hozzátették: egy WhatsApp-beszélgetésen két gyanúsított személy előzőleg a Getafe-Villarreal találkozóról egyeztetett. Emiatt ki kell vizsgálni, hogy a Getafe csapatkapitánya, Jorge Molina fizetett-e Villarreal-játékosoknak az előre megbeszélt eredményért.

A Villarreal közleményében kiemelte: elutasítják a vádakat, és kategorikusan tagadják az általuk elítélt bundázást, amely károsítja a sport és a versengés lényegét. Hasonló nyilatkozatot adott ki a Getafe is, amely szintén tagadta, hogy sportszerűtlen magatartást tanúsított volna.


A nevesített játékos, Molina a vádakra reagálva nyilatkozatában hangsúlyozta: nincs kapcsolatban a nevezett gyanúsítottakkal, nem volt tudomása a tervükről és nem volt befolyással a mérkőzés bundázására. Kiemelte: ügyvédekhez fordult, akik majd megteszik a megfelelő jogi intézkedéseket.

A La Liga 2018-19-es idényének zárófordulója előtt a Getafének még volt esélye a Bajnokok Ligája-részvétel kiharcolására is, ellenlábasa a vele azonos pontszámmal álló Valencia volt, amelynek viszont az egymás elleni eredménye kedvezett a két csapat közötti sorrend eldöntése esetén.


A Getafének így csak akkor lett volna esélye a BL-re, ha a Valencia nem nyer a szezon utolsó meccsén, ám utóbbi - a Valladolid vendégeként - az 52. percben már 2-0-ra vezetett, és végül nyert is. A Getafe ugyanabban az időpontban otthon játszott a Villarreallal, a mérkőzés a 76. percig 1-1-re állt, akkor a hazaiak a találkozón másodszor is megszerezték a vezetést, a vendégek a 87. percben egyenlítettek.

Borítókép: Maria Jose Segovia/NurPhoto via Getty Images

Videók