A Getafe elnöke azt állítja, hogy megállapodott Messivel és Guardiolával

Nem sokon múlt az argentin kölcsönvétele, és a spanyol tréner kinevezése.


Ángel Torres, a Getafe elnöke elárulta, hogy a 2000-es évek végén közel állt ahhoz, hogy szerződtesse Lionel Messit és Pep Guardiolát is.

Guardiolát 2008-ban nevezték ki a Barcelona edzőjének, és roppant sikeres időszakot töltött az együttesnél. Azonban teljesen máshogy is alakulhatott volna a tréner sorsa.

Michael Laudrup, aki akkoriban a Getafe vezetőedzője volt, azt állította korábban, hogy a katalán együttes korábbi elnöke, Joan Laporta őt akarta választani Guardiola helyett.


(Kép: Ben Radford/Corbis via Getty Images)

Most pedig a Getafe elnöke állt elő egy érdekes sztorival, ugyanis Torres szerint sem Guardiola volt a favorit a Barcánál, hanem Laudrup.

"Svájcban voltunk egy kupasorsoláson Txiki Begiristainnal (a Barcelona egykori sportigazgatója) és a terv az volt, hogy Laudrup veszi át a Barcelona irányítását, Guardiola pedig nálunk kezdi meg az edzői pályáját, ugyanis Laporta nem volt teljesen biztos Pep kinevezésében." - mesélte a Getafe elnöke a Marcának.


(Kép: Nick Potts/PA Images via Getty Images)

Lionel Messi Frank Rijkaard irányítása alatt robbant be a köztudatba és lett állandó tagja a Barca felnőtt csapatának. A madridi klub első embere elmondta, hogy nem csak Guardiola megszerzéséhez álltak közel, hanem a 18 éves Messi kölcsönvételéhez is.


(Kép: Laurence Griffiths/Getty Images)

"Messi pályafutásának az első vagy második éve után már majdnem a Getafe játékosa lett. Kész volt, hogy kölcsönbe hozzánk igazoljon." – mondta az elnök. Már minden meg volt beszélve, de végül Rijkaard nem fogadta el az ajánlatunkat."

Ha szívesen olvas focisztorikat, érdemes megnézni ezt a posztunkat és játszani a könyvért! 

Forrás: sportbible

Kép: sportbible

Videók