A Barcelona válságáról írnak Spanyolországban

„A csapat már két hónapja nem teljesít rendesen” – állítja a Mundo Deportivo.


Az FC Barcelona, akárcsak a Real Madrid, „halálra van ítélve” a spanyol bajnokságban: minden elbukott pont arra enged következtetni, hogy nincs formában. A Rayo Vallecano elleni idegenbeli döntetlen (1-1) sokba került a katalánoknak.

A spanyol bajnok nemhogy nem tudta tartani a távolságot az első két csapattól, de az Atletico Madrid RCD Mallorca elleni győzelme (1-0) után a negyedik helyre esett vissza.

A Mundo Deportivo már a válságról ír, és még egy konkrét dátumot is megjelöl. Minden a Barca győztes meccsével kezdődött, amelynek hőse Robert Lewandowski volt. Érdemes hozzátenni, hogy a Barca a LaLigában eddig csak egy meccset veszített el, azt is a Real Madrid ellen (1-2).

„A Barcelona visszaesése újkeletűnek tűnhet, a csapat azonban két hónapja nem működik megfelelően. A Celta elleni drámai mérkőzés (3-2) óta szenved, amelyet szeptember 23-án rendeztek az Estadi Olímpic Lluís Companysban, vagyis azóta tart a hanyatlás” – véli a spanyol napilap.

Az említett Celta elleni mérkőzésre a 6. fordulóban került sor. A Barcelona már két gólos hátrányban állt, hogy aztán egy elképesztő végjátékban tíz perc alatt háromszor is betaláltak, Lewandowski duplázott.

Azóta a Barca csak egy vereséget és három döntetlent jegyzett. A többi meccsét megnyerte, de csak egy góllal. „A Barcelona nagyszerű futballja a Betis és az Antwerpen elleni mérkőzésektől eltűnt” – vonta le a konzekvenciát a szerző.

A Mundo Deportivo az okokat is megjelölte: „Ezek közé tartozik Pedri és Frenkie De Jong sérülése, de nem csak ez. Ferran is elvesztette az ihletet, Lewandowski nem tűnik boldognak” - olvashatjuk. Két játékoson, Raphinhán és Lamine Yamalon nincs mit kritizálni.

A Barcelona kedden a Porto együttesét fogadja a BL-ben, vasárnap, azaz december 3-án jön az Atletico Madrid elleni rangadó.

Borítókép: DAX Images/NurPhoto via Getty Images

Videók