A Barcelona támadója tudja, hogy csak négy hónapja van megmenteni a jövőjét a klubnál

Ha nem sikerül bizonyítania, a katalánok készen állnak megválni tőle.


A Barcelona a hétvégén a Granadát fogadja hazai pályán, és bár jelenleg csak két csatár áll rendelkezésükre, van rá esély, hogy érkezik erősítés.

A fiatal támadó, Marc Guiu időben felépülhet a sérüléséből, de a Sport szerint a brazil Raphinha is visszatérhet vasárnapi mérkőzésre. A hátvéd Joao Cancelo is játékra kész lehet, miután az Alaves ellen a félidőben le kellett cserélni.

Miután egy hónapot kihagyott egy combhajlító sérülés miatt, ebben a szezonban már második alkalommal, Raphinha a nyomás tudatában tér vissza a pályára.

Ebben a szezonban Ousmane Dembele távozását követően a jobbszélső helyét kellett volna a magáénak tudnia, de egyelőre csak annyi tisztázott, hogy a közeljövőben Lamine Yamal lesz a szerepkör betöltője. Az edzői stáb kedveli Raphinát, és megérti, hogy a sérülései nem jöttek jókor, de a realitás fontos a Barcelona számára.

Ebben a szezonban 20 mérkőzésen még mindig tudott négy gólt és hét gólpasszt szerezni, ami jó szám, de egy olyan nyár előtt, amikor a Barcelonának több nagy eladást is végre kell hajtania, a gránátvörös-kékek feláldozhatónak tartják őt.

A valóság az, hogy négy hónapja van arra, hogy bebizonyítsa, túl jó ahhoz, hogy elengedjék a nyáron, mivel a katalánok arra készülnek, hogy kihasználják a szaúd-arábiai Al-Hilal, a Tottenham Hotspur és a Chelsea felől érkező ajánlatokat.

Annak ellenére, hogy mindkét szezonjában jó teljesítményt nyújtott, és rengeteg kemény munkát tett bele az edzésekbe, Raphinha kiszámíthatatlan teljesítménye és döntéshozatala miatt a Barcelona számára való fontosságát nem lehetett megítélni.

Valószínűleg az egyik középső védő távozik, hacsak nem adnak el egy középpályást, akkor Raphinha áll ki, mint talán a legértékesebb játékosuk a piacon, amitől hajlandóak lehetnek megválni.

Borítókép: Ira L. Black/Getty Images

Videók